Sălăjenii îşi construiesc tot mai puţine case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 De la începutul anului au fost eliberate 327 de autorizaţii de construire
De la începutul anului au fost eliberate 327 de autorizaţii de construire

În Sălaj se construieşte din ce în ce mai puţin. Numărul autorizaţiilor de construire eliberate la nivelul judeţului, în cursul lunii august a fost de 42, în scădere cu 25 la sută compartiv cu luna iulie şi cu 14,3 la sută mai puţin faţă de luna august din anul precedent.

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj, în lun august 2011 au fost eliberate 42 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale  (clădiri de locuit), mai puţin cu 25 la sută faţă de finalul lunii iulie. Cel mai mare număr de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost eliberate de Consilul Local al Municipiului  Zalău – 14 autorizaţii  şi Consililul Local al  comunelor Hereclean şi Meseşenii de Jos, câte patru autorizaţii, urmat de Consiliul Local al comunei Bănişor – trei autorizaţii.


De la începutul acestui an şi până la finalul lunii august, în judeţul Sălaj, au fost eliberate în total 327de autorizaţii de construire. Dintre acestea 60,6 la sută au fost eliberate în mediul rural. Localităţile în care s-au înregistrat  creşteri mai mari ale numărului de autorizaţii eliberate faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent au fost : Municipiul  Zalău (+23), Şimleu Silvaniei (+14), Cehu Silvaniei, Bănişor (+5), Jibou, Bobota şi Chieşd (+4).  De asemenea, scăderi mari ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale s-au înregistrat  în localităţile : Valcăul de Jos (-7), Bălan, Românaşi (-6), Surduc, Plopiş (-5) şi Boghiş  (-4).
.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite