Sălăjenii, tot mai productivi dar mai prost plătiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Productivitatea muncii în industrie a crescut în luna ianuarie cu aproape un sfert faţă de luna precedentă. "Hărnicia" sălăjenilor se explică şi printr-o creştere a volumului producţiei industriale, cu peste 5 procente faţă de decembrie, dar şi rpin scăderea numărului de angajaţi.

Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică, producţia industrială realizată de agenţii economici cu capital public, mixt şi privat (eşantion stabilit de I.N.S.) în luna ianuarie 2011 a fost de 191332,7 mii lei preţuri curente, volumul acesteia fiind mai mare cu 5,la sută faţă de luna precedentă şi cu 22,5 la sută faţă de luna corespunzătoare din anul precedent (faţă de o creştere cu 11,9 la sută pe total ţară).

Indicele productivitatii muncii din industrie în luna ianuarie 2011 a crescut cu 24 la sută faţă de luna corespunzătoare din anul precedent şi a crescut şi cifra de afaceri totală  a întreprinderilor cu activitate principală de industrie: 188497,5 mii lei preţuri curente, mai mult cu 27,2 la sută faţă de luna corespunzătoare din anul precedent (faţă de o creştere cu  25,5% pe total ţară).

Mai puţini şi mai prost plătiţi

Efectivul de salariati pe total judet la sfârsitul lunii ianuarie 2011 a fost de 41.143 persoane, mai  mic cu 0,1 la sută faţă de luna precedentă şi cu 5,8 la sută  faţă de luna corespunzătoare din anul precedent.

Câstigul salarial mediu nominal brut pe judet în luna ianuarie 2011 a fost de 1.468 lei, mai mic cu  25,2 la sută faţă de câstigul salarial mediu brut pe economie, iar cel net de 1.086 lei, mai mic cu  23,7 la sută faţă de câştigul salarial mediu net pe economie.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite