Sălăjean ucis de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sălăjean de 36 de ani a murit din cauza gripei porcine. Acesta este primul caz de deces cauzat  AH1N1 în judeţul Sălaj.

Potrivit unui comunicat postat, ieri, pe site ul Ministerului Sănătăţii, o persoană din judeţul Sălaj a decedat la sfârşitul săptămânii trecute din cauza virusului AH1N1.

Este vorba despre un bărbat de 36 de ani, a cărui moarte a survenit şi pe fondul  unor afecţiuni cronice. Conform reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, bărbatul era obez şi suferea şi de diabet.

“În ultima săptămână s-a înregistrat o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale pe tot teritoriul naţional. Astfel, prin sistemul de supraveghere sentinelă au fost confirmate 97 de cazuri de gripă (în 25 judeţe şi Capitală) din care: 64 cazuri gripă tip A H1N1, 26 cazuri gripă tip B, 2 cazuri gripă tip A H3N2, 5 cazuri de gripă tip A la care urmează să fie stabilit subtipul H şi N. Dintre cazurile de gripă A/ H1N1 confirmate, s-au înregistrat un număr de 7 decese după cum urmează: 2 decese în judeţul  Iaşi şi  câte 1 deces în judeţele Constanţa, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Bistriţa-Năsăud”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite