Sălaj: Viaţa la ţară pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

21 de tineri din Zalău, Boghiş, Sâg şi Valcău de Jos vor încerca să redescopera farmecul vieţii la ţară, printr-un proict finanţat de Comisia Europeană şi câştigat pentru Sălaj de Fundaţia Agapis. Titlul proiectului este "Timpul liber mi-l petrec la ţară" şi se derulează de acum şi până în octombrie.

Potrivit Adinei Pop, coordonatoarea proiectului, tinerii, care vor fi selectaţi zilele acestea din şcoli din localităţile amintite, vor colinda pe biciclte judeţul cu sarcina precisă de a identifica locuri şi peisaje deosebite, animale şi plante specifice, reţete tradiţionale din Sălaj, pe care vor învăţa să le prepare sub îndrumarea cunoscutului bucătar Mircea Groza.

Hărţile cu traseele parcurse de ei cu bicicleta, colţurile de natură care i-au impresionat, exemplarele de floră şi faună care le-au atras atenţia, vor fi folosite la realizarea unui  "Ghid al biciclistului prin sat", iar reţetele găsite şi gătite de ei vor fi cuprinse într-un Ghid de produse tradiţionale.
Dincolo de scopul direct, al familiarizării tinerilor cu specificul şi farmecul vieţii la ţară, proiectul ţinteşte şi spre implicarea tinerilor selectaţi în dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezintă. Mai exact, iniţiatorii doresc să le deschidă ochii asupra posibilităţii deschiderii unor afaceri care să valorifice potenţialul local. De asemenea, dat fiind faptul că vor fi selectaţi tineri de mai multe etnii - români, slovaci, maghiari şi romi - se promovează şi incluziunea socială.

Proiectul este printre rpimele din Sălaj finanţate prin Programul "Tineret în acţiune" al Comisiei Europene. Co -finanţarea, de 6.000 de euro, din partea Comsiei va fi utilizată la închirierea bicicletelor pentru cei 21 de tineri participanţi, dar şi pentru materialele necesare în derularea proiectului.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite