Sălaj: Un bărbat din Sărmăşag a furat tablouri în valoare de aproape 500.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Elekes, un bărbat de 30 de ani din Sărmăşag, a fost arestat duminică după ce, împreună cu un complice din Cluj,  a furat opt tablouri în valoare de peste 400.000 de euro dintr-o locuinţă din centrul municipiul Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Cluj, Gina Pop, că două persoane, printre care şi sălăjeanul Robert Elekes, au furat, vineri seară, opt tablouri valoroase dintr-o locuinţă din centrul municipiului Cluj-Napoca. Pop a spus că cele două persoane au escaladat balconul, au intrat în locuinţă, au luat tablourile şi au ieşit tot pe balcon.

Robert Elekes a fost prins duminică, iar cel de-al doilea a fost identificat, fiind căutat de poliţişti. Tablourile, în valoare de peste 400.000 de euro, au fost recuperate şi vor fi predate proprietarului.

Potrivit unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, Robert Elekes mai are la “C.V.” câteva furturi, dar nu pe raza comunei Sărmăşag. “Elekes s-a mutat în Sărmăşag, în colonia minieră, în urmă cu aproximativ 10 ani. Până atunci, locuise împreună cu familia la Cluj. De doi ani a rămas fără tată şi nu prea a mai stat pe acasă. Ştiam că trăieşte prin Cluj. Duminică, Elekes a fost prins într-un bar din Lompirt, un sat care aparţine de comuna Sărmăşag”, au precizat aceleaşi surse.

Robert Elekes este cercetat pentru furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi riscă să stea după gratii între 10 şi 20 de ani.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite