Sălaj: Trei motive pentru care Legea educaţiei este una bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Abrudan spune că asumarea vine să urgenteze efectele unei legi extrem de aşteptate
Ioan Abrudan spune că asumarea vine să urgenteze efectele unei legi extrem de aşteptate

Şeful învăţământului sălăjean, Ioan Abrudan, spune că Legea educaţiei pe care Guvernul vrea să-şi asume răspunderea este una dintre cele mai aşteptate legi şi ne dă şi trei motive pentru care este o lege foarte bună.

„Primul motiv - explică Ioan Abrudan - este faptul că, fără excepţie, articolele sunt foarte bine fundamentate din punct de vedere pedagogic şi psihologic. Spre exemplu, introducerea evaluării de la sfârşitul clasei a II-a este logică, pentru că până atnci copiii trebuie să înveţe să scrie şi să citească şi nu este normal să aşteptăm până la sfârşitul clasei a VIII-a pentru a verifica dacă a acumulat aceste deprinderi. Trebuie să depistăm imediat eventuale deficienţe şi să intervenim rapid pentru a le corecta“, precizează el.


Al doilea motiv dat de Abrudan este că „actualul text este rodul contribuţiilor pe care oameni ai şcolii le-au adus de-a lungul mai multor ani, mai multor guvernări“, iar al treilea, că el are în atenţie conceptul de descentralizare, considerat de şeful Inspectoratului Şcolar drept fundamental.

Profesorii, chemaţi din nou să-şi dea cu părerea

Chiar şi fiind atât de bună, precum spune Ioan Abrudan, legea ar putea suferi unele modificări înainte de asumare. Şi asta pentru că săptămâna aceasta profesorii au primit temă de casă să studieze legea şi să facă eventuale propuneri de modificare a ei, după „modelul“ altor dezbateri ale textelor de legi ale educaţiei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite