Sălaj: Spargere la bijuteria „Sempati“! Două kilograme de bijuterii din aur au fost furate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţul a fugit după ce a demontat geamul de la primul etaj. Poliţia a început cercetările
Hoţul a fugit după ce a demontat geamul de la primul etaj. Poliţia a început cercetările

Hoţul ar fi plănuit din timp lovitura, fiind clar interesat numai de bijuterii, din moment ce alte lucruri de valoare şi bani din magazinele învecinate n-au dispărut.Obiectele din aur  au dispărut din depozitul bijuteriei „Sempati“, situată la etajul I, în complexul comercial Silvania. Se pare că hoţul ar fi rămas ascuns în complexul Silvania pe durata nopţii şi a fugit pe un geam.

Angajaţii bijuteriei „Sempati“, situată la etajul I al complexului comercial Silvania, au descoperit cu stupoare în această dimineaţă, după ce au ajuns la serviciu, că din depozitul firmei lipsesc aproximativ două kilograme de bijuterii din aur. Reprezentanţii „Nera Star“, firma care asigură protecţia clădirii, spun că în dispeceratul lor n-a fost înregistrată nicio alarmă în timpul nopţii trecute.

Poliţia: „N-a fost spargere“

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Mariana Cristea, experţii criminalişti au ajuns la primele ore ale dimineţii în complexul Silvania şi au încercat să găsească indicii sau amprente. „Din primele cercetări rezultă că n-a fost vorba de o spargere propriu-zisă, pentru că nu s-au găsit urme care să sugereze că s-ar fi pătruns prin efracţie. Conform primelor cercetări realizate la faţa locului şi din declaraţiile celor care lucrează în magazinul de bijuterii, putem spune că au dispărut bijuterii din aur, a căror cantitate este de aproximativ două kilograme, valoarea lor fiind estimată la aproape 240.000 de lei”, explică Mariana Cristea.
A lucrat „pe silent”

Nici reprezentanţii „Nera Star“, firma care se ocupă de de protecţia şi paza complexuuli Silvania, n-au fost mai generoşi în declaraţii, dar au spus că din punctul lor de vedere, agenţii n-au nicio vină pentru producerea acestui eveniment. „Noi avem oameni în magazin doar pe timpul zilei. Pe de altă parte, în dispeceratul firmei nu a ajuns pe timpul nopţii nici un fel de alarmă. Sistemele de alarmă şi cele de acces erau în perfectă stare de funcţionare în momentul în care primii angajaţi ai complexului s-au prezentat în această dimineaţă, la serviciu“, spune doamna Ilea, angajată a firmei „Nera Star“.

Hoţul a ieşit pe geam
Varianta celor de la „Nera Star“ a fost confirmată şi de angajatul unui alt magazin din complex. „Când am ajuns azi dimineaţă la serviciu, sigilile erau neatinse, iar alarma era în stare de funcţionare. Mai mult, din magazinul nostru n-a dispărut nimic, deşi erau nişte bani lăsaţi chiar la vedere“, explică angajatul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Conform aceleiaşi surse, hoţul ar fi plănuit din timp lovitura şi a fost clar interesat numai de bijuterii, din moment ce din celelalte magazine (de haine, accesorii, parfumuri, suveniruri etc.) nu a dispărut absolut nimic. „Am observat după ce am ajuns la magazin că lipseşte un geam de la etajul I. Geamul a fost scos cu totul şi pus lângă perete. Probabil că hoţul a ieşit pe acel geam şi a coborât pe acoperişul terasei magazinulul Carrefour”, mai spune angajatul. De menţionat că imobilul din care s-au furat bijuteriile se află chiar în centrul oraşului, la mai puţin de 50 de metri de primărie, într-o zonă bine iluminată.

Premieră în Sălaj
Şeful Poliţiei Sălaj, Iosif Ghiurca, a declarat că pe lângă cercetările de identificare a autorului furtului, se va verifica şi dacă se confirmă cantitatea de aur la care se referă sesizarea, precum şi provenienţa bijuteriilor sustrase. Potrivit lui Ghiurca, n-au mai existat cazuri de asemenea anvergură în Sălaj, cel puţin de când lucrează el în instituţie.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite