Sălaj: Se întabulează case nefinalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sălăjenii pot să îşi întabuleze casele „în roşu”, după care să le tranzacţioneze sau să garanteze cu ele pentru un credit. Odată cu datele de identificare a imobilului, se vor înscrie în Cartea Funciară şi datele de identificare a proprietarului.

Un imobil poate fi întabulat şi dacă proprietarul nu a reuşit să finalizeze construcţia. Ca urmare a modificării Legii Cadastrului prin Ordonanţa de Urgenţă 64/2010, proprietarii pot să îşi înscrie imobilul în Cartea Funciară în diferite stadii de execuţie.

Ordonanţa stabileşte o procedură administrativă prin care să poată fi inventariate şi înregistrate în sistemul cadastral şi în cartea funciară inclusiv imobilele pentru care deţinătorii nu au acte de proprietate.

Obligatoriu la înregistrare proprietarii trebuie să-şi furnizeze datele de identificare, cod numeric personal în cazul persoanelor fizice, respectiv codul de identificare fiscală sau codul unic de înregistrare al persoanelor juridice. Proprietatea va fi astfel mai uşor de urmărit, prin schimbul de informaţii dintre Registrul privind evidenţa persoanelor, Registrul Agricol, Registrul de evidenţă a taxelor şi impozitelor etc.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite