Sălaj: Poftiţi la pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractele se încheie la Casa de Pensii
Contractele se încheie la Casa de Pensii

Sălăjenii care, în ultimii cinci ani, au avut perioade în care nu şi-au plătit contribuţiile la fondul de pensii ori cei care nu au avut deloc asigurare în această perioadă pot să plătească din urmă aceste contribuţii. Portiţa legală este oferită de OUG nr.94/2010, intrată în vigoare în 2 noiembrie, şi constă într-un contract de asigurări sociale care se încheie la Casa de Pensii.

Potrivit informaţiilor primite de la Casa Judeţeană de Pensii Sălaj, direct vizaţi de această oportunitate sunt sălăjenii care nu se pot pensiona fără aceste perioade, pentru că nu au realizat stagiul minim de cotizare prevăzut de lege. De asemenea, spun reprezentanţii CJP, interesaţi ar putea fi şi cei care vor să aibă o pensie mai mare, ordonanţa oferind posibilitatea de a se calcula contribuţia pentru orice venit declarat, cu condiţia ca acesta să nu fie mai mic decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, corespunzător fiecărei luni din perioada pentru care se solicită asigurarea în sistemul public.

Persoanele interesate trebuie să se prezinte, personal sau prin mandatar, la Casa de Pensii pentru a încheia, cel târziu până în 31 decembrie, aceste contracte de asigurări sociale. Sumele aferente contribuţiei la fondul de pensii pentru perioada vizată de fiecare se pot plăti în mai multe tranşe, dar nu mai târziu de 31 decembrie.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite