Sălaj: Patru copii şi 138 de adulţi s-au îmbolnăvit de tuberculoză anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi trăim în secolul XXI, peste o sută de sălăjeni se îmbolnăvesc, în fiecare an, de "boala sărăciei", tuberculoza. Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, numai anul trecut au apărut în judeţ 142 cazuri noi de tuberculoză, din care patru la copii sub 15 ani, mai puţin, totuşi, cu 41 de cazuri faţă de 2009.

Despre ce înseamnă această boală, cum poate fi ea prevenită şi ce posibilităţi de tratament există au aflat ieri, în cadrul unei mese rotunde organizate la Filiala Sălaj a Crucii Roşii, mai mulţi tineri din Zalău, voluntari ai filialei. "Profesori" le-au fost medicii pneumologi Amalia Găvriluţ şi Szekely Alexandru şi dr. Dana Pop, adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj.

Potrivit doctorului Szekely, incidenţa acestei boli în Sălaj este în acest moment de 79 de cazuri la o sută de mii de locuitori, sub media pe ţară, care este de aporximativ o sută de cazuri la suta de mii de locuitori. Ca şi ţară, însă, România se situează pe primul loc în Europa la incidenţa tuberculozei.

Astăzi, 24 martie, este Ziua Mondială Împotriva Tuberculozei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite