Sălaj: Mecanicii de locomotivă acuzaţi de furt de motorină rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Chişadam şi Petruţ Brâglezan, cei doi mecanici de locomotivă reţinuţi în 16 iunie, rămân în arest. Curtea de Apel Cluj a respins, ieri, ca nefondat recursul înaintat de avocaţii  învinuiţilor, care se alătură astfel grupului  celor nouă angajaţi ai CFR  arestaţi pentru furt şi trafic de motorină, la începutul acestei luni.

Tribunalul Sălaj a decis, în 16 iunie, arestarea preventivă a încă două persoane în cazul furturilor de motorină din gara Jibou.
Este vorba de Alexandru Chişadam şi Petruţ Brâglezan, mecanici de locomotivă, care, potrivit acuzării, au sustras în mod repetat motorină din locomotive. Din motorina furată, cinci litri, la fiecare tură, ajungea la poliţiştii TF.Chişadam şi Brâglezan furau motorina motorina direct din rezervoarele locomotivelor sau când alimentau.

Balazs Arpad, purtătorul de cuvânt al Tribunalul Sălaj, ne-a declarat că mecanicii au fost arestaţi la câteva săptămâni după colegii lor şi poliţiştii de la TF, deoarece anchetatorii au avut nevoie de timp pentru a putea verifica toate probele (înregistrări video, convorbiri telefonice etc.), iar între timp au fost luate şi alte declaraţii de la cei anchetaţi deja.

Cei doi bărbaţi sunt acuzaţi de delapidare în formă continuată şi dare de mită, infracţiuni pentru care riscă până la 15 ani de închisoare.

Avocaţii celor doi învinuiţi au formulat recurs împotriva deciziei de arest preventiv, dar Curtea de Apel Cluj a respins, ieri, acţiunea, Brâglezan şi Chişadam urmând să rămână în arest.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite