Sălaj: Liber la angajări în primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a adoptat ieri o ordonanţă de urgenţă prin care primăriile cu prea puţini angajaţi vor putea face angajări. Actul îi are printre iniţiatori pe Instituţia prefectului şi Asociaţia Comunelor din Sălaj.

Primăriile cu prea puţini angajaţi şi care, din această cauză, întâmpină greutăţi în desfăşurarea activităţii, vor putea trece la angajări. Guvernul a adoptat aseară o Ordonanţă de Urgenţă prin care de deblochează parţial angajările din aceste instituţii publice. Potrivit unui comunicat de pe site-ul oficial al Guvernului, angajări se vor putea face numai pe posturile considerate unice. „Post unic înseamnă, pe de o parte, acel post ale cărui atribuţii, prin conţinutul şi natura lor nu pot fi preluate de alt angajat sau, pe de altă parte, dacă avem un compartiment care are numai posturi vacante, un post va fi considerat unic şi va putea să fie ocupat”, se precizează în comunicat. Printre iniţiatorii acestui act normativ se numără şi Instituţia Prefectului Sălaj şi Asociaţia Comunelor din Sălaj.

Nouă primării au probleme cu angajaţii

Potrivit informaţiilor primite de la Instituţia Prefectului, în Sălaj sunt nouă primării care se confruntă în acest moment cu probleme de funcţionare din cauza personalului insuficient. Este vorba despre primăriile comunelor Lozna, Pericei, Carastelec, Mirşid, Ip, Hida, Fildu de Jos, Bocşa şi Şamşud. Reprezentanţii Prefecturii menţionează, însă, că abia după publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial se vor şti cu exactitate condiţiile în care o primărie poate trece la angajări. Cele care se vor încadra în aceste condiţii, vor trebui să facă o solicitare către Instituţia Prefectului, care, la rândul ei, va face o propunere către Guvern.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite