Sălaj: La volan beat criţă şi fără plăcuţe de înmatriculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul avea o alcoolemie de 0,92 la mie
Bărbatul avea o alcoolemie de 0,92 la mie

S. Karoly, un bărbat din comuna Horoatu Crasnei, a fost oprit zilele trecute în trafic de poliţiştii care au observat că acesta se afla la volanul unei maşini - un Crysler - care nu avea plăcuţe de înmatriculare. După ce l-au oprit, poliţiştii au constatat că acesta şi băuse serios înainte de a se urca la volan.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, bărbatul a fost testat cu alcooltestul, rezultând o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Pentru că în cazul alcoolemiilor mai mari de 0,40 legea dispune recoltarea de probe biologice care să stabilească exact conţinutul de alcool din sânge (care, potrivit specialiştilor, este aproximativ dublu faţă de cel detectat în aerul expirat), şoferul a fost trimis la spital, însă a refuzat să se supună recoltării de probe biologice. Prin urmare,  i s-a întocmit dosar penal  pentru refuzul de a se supune recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, faptă pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani (art. 87, alin. 5 din OUG 195/2002).

În privinţa lipsei plăcuţelor de înmatriculare,plăcuţele, şoferul, care nu era proprietarul maşinii, a spus că aceasta este înmatriculată în Austria, iar plăcuţele i-au fost furate în piaţa auto din Zalău, unde fusese cu maşina pentru vânzare. "Poliţiştii vor solicita autorităţilor austriece, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, să comunice dacă autoturismul este sau nu înmatriculat în Austria", se precizează în comunicat.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite