Sălaj: Directorii de şcoli se pregătesc azi de comasare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţa are loc astăzi la Inspectoratul Şcolar
Şedinţa are loc astăzi la Inspectoratul Şcolar

La Inspectoratul Şcolar are loc astăzi o şedinţă în care se vor discuta planul de şcolarizare pentru anul viitor şi noutăţile din Metodologia privind mişcarea personalului didactic.

Managerii unităţilor de învăţământ din judeţ se întâlnesc astăzi la Inspectoratul Şcolar, într-o şedinţă ce are ca principal punct pe ordinea de zi Planul de şcolarizare pentru anul viitor. „Este o bună ocazie de a scăpa de învăţământul simultan, mai ales la gimmnaziu”, spune inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, care precizează că anul acesta şi primăriile vor fi de acord cu comasarea a cât mai mult şcoli, întrucât sistemul de finanţare este favorabil şcolilor mari, cu mulţi elevi.

Tot astăzi, Inspectoratul Şcolar îi va informa pe directori şi cu privire la noutăţile Metodologiei de mişcare a personalului didactic. Principala noutate este, potrivit lui Ioan Abrudan, faptul că profesorii care vor lua peste 7 la titularizare vor putea participa, după repartizarea pe locurile disponibile în judeţ, şi la o repartizare pe locurile rămase libere la nivel naţional.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite