Sălaj: Contabilii pierd exclusivitatea la semnarea actelor financiare ale firmelor mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orice persoană cu studii economice superioare, nu doar contabilii autorizaţi CECCAR, vor putea semna, de acum înainte, documentele financiare ale firmelor mici. Anunţul a fost făcut ieri la Zalău de Andreea Paul Vass şi face referire la o decizie recentă a Guvernului.

Potrivit consilierului pe probleme economice a primului ministru, Andreea Paul Vass, modificările adoptate recent de Guvern vizează firmele mici care îndeplinesc cumulativ două criterii: au cifră de afaceri, dar şi actie, de cel mult 35.000 de euro. În această situaţie sunt, potrivit consilierului, aproape 350.000 de firme la nivel naţionale, reprezentând 57 la sută din totalul firmelor din România.

"Firmele care se încadrează în această categorie vor întocmi, de acum înainte, două situaţii financiare în loc de una, vor depune bilanţul anual, nu semestrial ca până acum, iar bilanţul şi contul de profit vo fi întocmite pe baza unui număr mult restrâns de indicatori(50, în loc de 400)", a explicat Andreea Vass esenţa acestor modificări.

"În plus, semnarea acestor documente financiare se va putea efectua de către orice persoană cu studii economice superioare, nu numai de către contabilii autorizaţi CECCAR, deci asta înseamnă că vor fi create noi locuri de muncă", a completat ea.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite