Sălaj: Concurs pentru comunităţi cu abandon şcolar crescut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolile şi grădiniţele din comunităţile cu rată mare a abandonului şcolar pot să câştige o finanţare de aproximativ 15.000 de euro, pentru aducerea şi menţinerea la grădiniţă a copiilor săraci.

Şcolile şi grădiniţele din Sălaj sunt încurajate să se înscrie până în 15 august la un concurs naţional adresat comunităţilor în care abandonul şcolar este mare. Concursul a fost lansat de către Asociaţia Ovidiu Rom, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. La final vor fi selectate cinci comunităţi care vor primi aproximativ 15.000 de euro fiecare, pentru înscrierea şi menţinerea la grădiniţă a copiilor în anul şcolar 2010-2011.

Pentru fiecare copil de la grădiniţă, a cărui familie trăieşte sub limita sărăciei, se va aloca o sumă de până la 150 de euro, sumă din care se vor oferi tichete sociale familiilor care îşi trimit copiii la grădiniţă în fiecare zi, dar va acoperi şi instruirea cadrelor didactice şi resursele educaţionale.

Ca să participe la concurs, comunităţile trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. În primul rând, să existe un mediator şcolar, să existe cel puţin 50 de copii de vârstă preşcolară care nu merg la grădiniţă. Contează, apoi, şi capacitatea comunităţii de a implementa metodologia asociaţiei, precum şi motivaţia de a se implica în aducerea fiecărui copil la grădiniţă.

Pachetul de aplicaţie se găseşte pe pagina de internet a Asociaţiei Ovidiu Rom. Rezultatele finale se vor afişa în 31 august 2010.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite