Sălaj: Ca vântul şi ca gândul, în şa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echitaţia nu este rezervată doar nobililor englezi. O oră de călărie de agrement vă poate oferi şi dumneavoastră o senzaţie de nobleţe. Află aici care sunt posibilităţile de călărie în Sălaj.

Nu trebuie să ai propriul cal pentru a te bucura de o plimbare în şa. Orăşenii care îşi doresc să evadaze din oraş în goana calului nu trebuie să meargă foarte departe.

La ieşirea din Nuşfalău, pe drumul înspre Boghiş, este situată herghelia Bonanza. Aici vă  aşteaptă cinci cai dresaţi, cuminţi, care nu pun în pericol integritatea corporală a nimănui, iar pe copii, trei ponei prietenoşi. Atât cei care au mai călărit, cât şi cei care n-au mai avut asemenea experienţă pot să profite în tovărăşia bidiviilor de o plimbare prin pădure până la hotarele comunei Drighiu.

„Traseul se stabileşte în funcţie de dorinţa şi curajul călăreţului“, afirmă Ştefan Caşa, administratorul de la Bonanza. Dacă vremea e bună, la Bonanza se poate călări zilnic între orele 8.00 şi 18.00, pentru 15 lei ora.

Cursuri pentru cei mici şi cei mari la Aghireş

Localnicii pasionaţi de plimbări ecvestre pot alege între mai multe destinaţii din Sălaj. Mai aproape de Zalău, la şase kilometri distanţă, se găseşte baza hipică a clubului Terra Kid, cu ponei şi cai de rasă „Pinto”. Despre caii şi poneii de aici se poate spune că sunt inteligenţi, graţioşi şi plini de energie, dar şi prietenoşi şi uşor de stăpânit de către călăreţi.

Aici se pot face plimbări cu trăsura, plimbări de agrement, echitaţie, trasee de anduranţă, dar şi cursuri de călărie pentru adulţi şi copii.

De asemenea, la îndemână pentru iubitorii de cai din Zalău este şi baza „Potcoava de aur”, de la Moigrad.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite