Sălaj: Blocaj la Înmatriculări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua taxă de înmatriculare a tăiat avântul cu care sălăjenii şi-au cumpărat anul trecut maşini. Nimeni nu a plătit până acum noua taxă, iar de azi aceasta este singura prin care se pot face înmatriculări.

Deşi au trecut mai bine de două luni de la intrarea în vigoare a noii taxe de înmatriculare, în Sălaj nu a fost înscris în circulaţie niciun autoturism cu taxă calculată după noua formulă. „Am înmatriculat până acum doar maşini intrate în ţară până la 31 decembrie 2010, care puteau fi înscrise, până ieri, după vechea taxă”, explică Remus Stanciu, şeful Serviciului Permise – Înmatriculări din cadrul Instituţiei Prefectului. De astăzi, 4 martie, nu se pot înmatricula maşini, chiar şi dacă au fost aduse în ţară anul trecut, decât după noua taxă.

Se eliberează de zece ori mai puţin numere provizorii


Stanciu spune că intrarea în vigoare a noii taxe, mai mari, în medie, cu 50 la sută faţă de vechea taxă, a dus la o scădere drastică a numărului de înmatriculări. "Cel mai relevant exemplu este cel referitor la numerele provizorii eliberate, care au scăzut de la o sută pe zi, la cel mult zece".

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite