Sălaj: Bilanţ negru de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un localnic din Zalău a rămas fără lemne din cauza unui incendiu pornit de la afumătoare
Un localnic din Zalău a rămas fără lemne din cauza unui incendiu pornit de la afumătoare

Două persoane şi-au găsit sfârşitul în condiţii tragice, iar alte cinci au fost spitalizate cu răni grave în perioada Crăciunului.La Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) au ajuns nu mai puţin de 300 sălăjeni, 12 dintre ei fiind la un pas de a muri după ce au băut peste măsură.

Două persoane au murit în condiţii tragice, iar alte cinci au ajuns rănite  la spital în urma unor accidente petrecute în zilele de Crăciun, pe şoselele din Sălaj.

La UPU au ajuns aproximativ 300 pacienţi, 12 dintre ei fiind la un pas de moarte din cauza consumului excesiv de alcool. De altfel, numărul cazurilor de intoxicaţie cu alcool a fost de trei ori mai mare faţă de un weekend obişnuit. Alţi 32 de sălăjeni au fost aduşi de ambulanţe la spital pentru că au făcut execese alimentare.

Descoperire macabră în ajun de sărbători

Veniţi acasă de sărbători, în după amiaza zilei de 24 decembrie, copiii unei femei din localitatea Mal şi-au găsit mama moartă în fântâna din curtea casei. Cel mai probabil femeia, de 72 de ani, care locuia singură, s-a sinucis.

Potrivit informaţiilor primite de la Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, copiii i-au anunţat pe pompieri, care s-au chinuit ore întregi să scoată cadavrul la suprafaţă. „Fântâna era foarte îngustă, aşa că pompierii n-au reuşit să intre pentru a recupera trupul neânsufleţit. Am fost obligaţi să mai aducem apa cu cisternele şi am umplut fântâna, până când cadavrul a ajuns mai aproape de suprafaţă“, a spus Jacodi.

A murit în ziua de Crăciun

Un tânăr de 20 de ani, din satul Derşida, comuna Bobota, şi-a găsit sfârşitul sâmbătă noaptea în maşina unui prieten, pe Drumul European 81, între localităţile Sărmăşag şi Bobota.

„Şoferul de 21 de ani nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi s-a răsturnat în afara şoselei. În urma impactului, pasagerul de pe locul din spate a murit, iar şoferul şi o altă persoană au suferit mai multe contuzii, fiind transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Zalău“, a explicat Mariana Criste, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sălaj. Criste a mai declarat că şoferul nu băuse, dar va fi cercetat pentru ucidere din culpă, şi riscă între doi şi şapte ani de închisoare.

I-a chemat pe pompierii să-i stingă afumătoarea

Pompierii din Zalău au fost chemaţi ieri după amiază să stingă un incendiu izbucnit la gospodăria unui localnic de pe strada Andrei Mureşanu. Focul, care ameninţa să mistuie casa bărbatului, a pornit de la o afumătoare şi a cuprins şi magazia de lemne. Familia bărbatului din Zălău a rămas fără lemne de foc şi fără carnea din afumătoare, dar pompierii au reuşit să stăvilească flăcările, care se apropiau şi de locuinţă.

Cifră:
300 de persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Zalău.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite