Sălaj: Avantajul declinului industrial: consumăm mai puţină apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul de apă a scăzut în judeţ, faţă de 1990, aproape de trei ori - susţin reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor. Motivul principal - reducerea activităţii în industrie.

Potrivit datelor SGA, în anul 2010 s-au consumat 11,1 milioane metri cubi de apă,  faţă de 31,6 milioane în anul anul 1990. Scăderea de aproape trei ori a consumului de apă este, conform reprezentanţilor instituţiei amintite, consecinţa reducerii activităţilor din industrie şi agricultură, a contorizării şi eliminării risipei de apă la populaţie precum şi a lucrărilor de reabilitare a sistemelor de alimentare în scopul reducerii pierderilor de apa.

În ceea ce priveşte accesul la sistemele centralizate de alimentare, 85 la sută din locuitorii celor patru oraşe din judeţ sunt racordaţi la sisteme de alimentare cu apă potabilă, în timp ce, în mediul rural, apa la robinet este un lux pe care şi-l permit doar  20 la sută din locuitori, ce locuiesc în 14 dintre cele 57 de comune ale judeţului. În privinţa racordării la canalizare situaţia este şi mai proastă: doar 3 la sută din populaţia din mediul rural beneficiază de acest tip de utilităţi, procentul ajungând în oraşe la 72 la sută. Singura localitate rurală care are sistem de canalizare în funcţiune este localitatea Sărmăşag.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite