Sălaj: Aproape 70 de milioane de lei investiţi în construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile realizate în Sălaj au scăzut de la un an la celălalt cu peste 35 de milioane de lei. Diferenţa se resimte mai mult în domeniul lucrărilor de construcţii şi al utilajelor, dar sălăjenii au investit mai mult în mijloace de transport.

În Sălaj s-au investit în acest an peste 126 de milioane de lei, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, investiţiile au scăzut cu aproximativ 35 milioane de lei.

Cel mai mult s-a investit în lucrări de construcţii – 66,8 milioane de lei, mai puţin cu 8,8 milioane faţă intervalul similar din anul 2009. Ponderea construcţiilor în totalul investiţiilor este de 52 la sută.

Conform celui mai recent buletin statistic, restul banilor au fost investiţi în utilaje (37,9 procente), în mijloace de transport (7 la sută). Investiţia sălăjenilor în mijloacele de transport a depăşit anul acesta 8,8 milioane de lei, în timp ce anul trecut totalul în primele nouă luni a fost de 5,7 milioane de lei.

Mai puţin cu o locuinţă

Anul acesta au fost finalizate 322 de locuinţe în valoare totală de 61,3 milioane de lei. În perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2009, în schimb, au fost raportate mai multe locuinţe terminate (323), dar la o valoare de 42,7 milioane.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite