Sălaj: Aduşi de jandarmi în faţa instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii sălăjeni au mers după un inculpat până în Constanţa
Jandarmii sălăjeni au mers după un inculpat până în Constanţa

De la începutul anului, jandarmii sălăjeni au executat nu mai puţin de 705 mandate de aducere a unor persoane în faţa instanţei de judecată. Într-o singură zi, 45 de martori sau inculpaţi au fost aduşi de jandarmi la judecătoriile din judeţul Sălaj.  

Cele mai multe mandate executate într-o singura zi au fost în număr de 45, iar localitatea cea mai îndepartată în care jandarmii sălăjeni au executat mandate de aducere a fost Constanţa.

În multe din aceste cazuri, martorii sau inculpaţii judecaţi în stare de libertate încearcă să se sustragă de la prezenţa în faţa organelor de urmărire penală sau instanţei de judecată.  De la începutul anului, jandarmii sălăjeni au executat nu mai puţin de 705 mandate de aducere.

„Mandatul de aducere reprezinta actul procesual prin care se ordonă conducerea unei persoane în faţa organelor judiciare, iar aducerea propriu-zisă, actul de executare a mandatului, constituie un act procedural cu caracter de constrângere.

Trebuie menţionat şi faptul că persoana care se sustrage de la executarea unui mandat de aducere poate fi sancţionată de instanţa de judecată”, explică Cristian Bolfă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sălaj.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite