Sălaj: „Diavolul a îndemnat-o să se arunce în fântână”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au încercat mai bine de două ore să scoată cadavrul din fântână
Pompierii au încercat mai bine de două ore să scoată cadavrul din fântână

O femeie de 66 de ani din localitatea Meseşenii de Jos s-a sinucis ieri seară, aruncându-se în fântâna din curtea case. Vecinii spun că femeia avea probleme psihice şi că, în urmă cu trei săptămâni îi fusese refuzată internarea la Psihiatrie. Reprezentanţii spitalului îi contrazic pe vecinii sinucigaşei şi susţin că soţul femeii ar fi refuzat s-o interneze.

Pompierii din Zalău au fost chemaţi ieri seară, în jurul orei 18.00, pentru a salva o femeie din Meseşenii de Jos, care s-a aruncat în fântâna din propria curte.

„Până când au ajuns pompierii la faţa locului femeia decedase deja, iar operaţiunea de scoatere a cadavrului a fost extrem de anevoioasă, deoarece fântâna era adâncă (aproximativ 13 metri), iar vizibilitatea era extrem de redusă”, explică lt. Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj.

În cele din urmă, după aproape două ore de încercări, pompierii au reuşit să aducă la suprafaţă trupul neânsufleţit al sinucigaşei din Meseşenii de Jos.

Spunea că o urmăreşte diavolul

Din declaraţiile martorilor care s-au strâns la locul tragediei am aflat că femeia, Iustina Cadar, de 66 de ani, avea probleme psihice şi că obişnuia să mai bea din când în când. „Spunea de multe ori că o urmăreşte diavolul. Urla şi se comporta total nefiresc. Până la urmă, tot a cedat în mâinile diavolului, care a împins-o să se arunce în fântână”, spunea una dintre vecinele sinucigaşei.

A refuzat internarea la Psihiatrie

Conform aceloraşi surse, familia femeii a încercat să o interneze în urmă cu trei săptămâni la Psihiatrie, dar medicii au refuzat internarea. Reprezentanţii Spitalului Judeţean infirmă cele declarate de consătenii sinucigaşei. Purtătorul de cuvânt Codruţa Puşcaş spune că aceasta a fost adusă de soţul ei la Unitatea de Primire a Urgenţelor în data de 5 noiembrie, unde, după consultul de specialitate, medicii au dispus internarea ei la Secţia de Psihiatrie. Ajunsă acolo, femeii i s-a făcut fişă de internare, însă a refuzat să rămână în spital, soţul ei semnând şi o declaraţie pe proprie răspundere în acest sens – precizează purtătorul de cuvânt.

A mai supravieţuit câteva minute

„După ce s-a aruncat în fântână, s-a ţinut de găleată. Am mai auzit-o vorbind câteva minute. I-am spus să se prindă de lanţ ca să încercăm să o tragem afară, dar probabil că n-a mai avut putere şi a renunţat”, ne-au declarat martorii.
Iustina Cadar era căsătorită, dar nu avea copii, astfel că soţul bătrân şi bolnav va trebui să se descurce singur cu cheltuielile de înmormântare.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite