Sălaj:11 copii au ajuns la Urgenţe după ce au consumat etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit poliţiştilor, înainte de declararea ca infracţiune a consumului de etnobotanice, în Sălaj erau aproximativ 200 de consumatori,copii şi tineri, dintre care 11 au ajuns la Urgenţe.

200 de elevi din Sălaj, în special din Zalău şi din Şimleu, consumau plante etnobotanice înainte ca acest fapt să fie declarat, printr-o ordonanţă de urgenţă intrată în vigoare în februarie, infracţiune. „Oricât am vrea noi să spunem că aici nu se întâmplă, atâta timp cât am avut 11 copii care au ajuns la Urgenţă din această cauză, înseamnă că există consum“, susţine comisarul Constantin Didă, ofiţerul coordonator al Poliţiei de Proximitate din cadrul IPJ Sălaj. El spune că cele 11 cazuri au fost înregistrate în perioada 2008 - 2009 şi au fost doar vârful icebergului, pentru că „nu s-au dus la spital decât cei care au ajuns în stare foarte gravă, în comă“.
Comisarul mai precizează că părinţii tuturor elevilor din judeţ vor primi în perioada următoare scrisori prin care vor fi avertizaţi cu privire la riscurile consumului de către copii a acestor substanţe, atât din punct de medical, cât şi legal. De asemenea, săptămâna viitoare va demara, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar şi cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj, un proiect de informare pe aceeaşi temă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite