S-au publicat modelele de subiecte pentru examenele naţionale. Află aici ce te aşteaptă anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modelele pot fi consultate pe Internet
Modelele pot fi consultate pe Internet

Elevii de clasa a VIII-a şi cei din ultimul an de liceu au la dispoziţie, de astăzi, modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a, respectiv pentru examenul de bacalaureat din 2011. Modelele sunt postate pe un website construit special în acest sens, subiecte2011.edu.ro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, pentru elevii din clasa a VIII-a sunt postate modele de subiecte pentru Limba şi literatura română, Matematică şi pentru Limba şi literatura maternă (maghiară, germană, rromani, sârbă, slovacă şi ucrainiană).


Pentru examenul de Bacalaureat  2011 sunt prezentate, pentru informarea elevilor, a profesorilor şi a tuturor celor interesaţi, procedurile de desfăşurare a probelor A şi B (de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limbile materne), a probei C (de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu) şi a probei D (de evaluare a competenţelor digitale). De asemenea, sunt publicate modele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, pentru Limba şi literatura romană, Limba şi literatura maternă (croată, germană, maghiară, sârbă, slovacă, turcă, ucraineană), Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie şi pentru cele cinci discipline socio-umane (Economie, Filosofie, Logică şi argumentare, Psihologie, Sociologie). Menţionăm că pentru proba C sunt publicate modele structurate în funcţie de conţinutul probei - înţelegerea unui text audiat, proba scrisă şi proba orală, corespunzătoare pentru cele zece limbi de circulaţie internaţională studiate în liceu. Sunt publicate şi traduceri ale modelelor de subiecte în limbile minorităţilor naţionale.


Modelele de subiecte sunt orientative şi au ca scop familiarizarea elevilor şi a profesorilor cu tipul de subiecte, gradul de specificitate al acestora în funcţie de tipul programei, precum şi cu nivelul de dificultate al subiectelor pentru examene naţionale din anul 2011.

Vezi aici Modele de subiecte pentru examenele naţionale

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite