S-au publicat modele pentru evaluarea iniţială. Vezi aici ce vor avea elevii de rezolvat săptămânile viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astfel de teste vor da toţi elevii, inclusiv cei de clasa I
Astfel de teste vor da toţi elevii, inclusiv cei de clasa I

Ministerul Educaţiei a publicat ieri pe site-ul oficial modele de teste pentru evaluările iniţiale la care vor fi supuşi absolut toţi elevii în cursul săptămânilor viitoare. Sunt modele orientative, pe baza cărora învăţătoarele şi profesorii de la clase vor trebui să elaboreze alte teste. Rezultatele de la aceste evaluări iniţiale nu vor fi trecute în catalog.

Modelele au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi sunt însoţite de baremele de evaluare şi de notare, precum şi de precizări referitoare la specificul testelor. 

Subiectele publicate nu vor fi cele care vor fi date spre rezolvare elevilor. Cadrele didactice de la clasă vor elabora, la nivelul colectivului de catedră/comisie metodică, alte teste de evaluare iniţială având ca reper modelele postate.

VEZI AICI MODELELE.

Potrivit unui comunicat al ministerului, pentru disciplinele/ modulele de pregătire profesională la care există continuitate în planul-cadru, adică pentru cele predate şi anul şcolar anterior, evaluarea iniţială se desfăşoară la începutul semestrului întâi, fiind precedată de două săptămâni de recapitulare. În cazul celorlalte discipline, care se află în primul an de studiu pentru elevi, evaluarea iniţială se poate desfăşura imediat după lecţiile introductive.

"Rezultatele obţinute în urma evaluării nu se trec în catalog, se comunică elevilor şi părinţilor/reprezentantului legal şi nu se fac publice. Prin administrarea evaluării iniţiale la clasele a II-a - a XII-a/a XIII-a se stabileşte un punct de referinţă în vederea comparării cu rezultatele Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a şi a examenului de bacalaureat din anul 2012, precum şi cu rezultatele evaluărilor sumative viitoare de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, prevăzute în Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011", se mai precizează în comunicatul ministerului.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite