S-a spânzurat în curtea casei părinteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 34 de ani din Zalău s-a sinucis în urma unei depresii.Acesta este primul caz de suicid înregistrat în 2011. Anul trecut, 31 de sălăjeni s-au sinucis, cei mai mulţi preferând să-şi încheie socotelile cu viaţa spânzurându-se.

Un tânăr de 34 de ani s-a sinucis în acest weekend, spânzurându-se de un copac în curtea casei părinteşti din localitatea Stâna, care aparţine administrativ de municipiul Zalău. Acesta este primul caz de suicid înregistrat în Sălaj, în 2011.

Familia nu l-a mai putut ajuta

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Mariana Criste, a declarat, astăzi, că poliţiştii au fost anunţaţi vineri seara, în jurul orei 23.00, despre gestul disperat al bărbatului. „Membrii familiei l-au găsit spânzurat în curtea casei. Au încercat să-l ajute, au sunat şi la Ambulanţă, dar echipajul medical, ajuns în scurt timp la faţa locului, n-a putut decât să constate decesul tânărului“, a spus reprezentantul Poliţiei Sălaj.

Potrivit unor surse din IPJ care au dorit să-şi păstreze anonimatul, bărbatul nu era cunoscut cu probleme psihice, dar a rămas marcat de pierderea mamei sale, care a murit în urmă cu un an, în preajma sărbătorilor de iarnă. Trupul neînsufleţit al tânărului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean, pentru efectuarea autopsiei.

Prima sinucidere din 2011

Conform datelor primite de la medicul legist Liviu Oroianu, şeful Serviciului de Medicină Legală Sălaj, acesta este primul caz de suicid înregistrat în Sălaj, în 2011.

Anul trecut  au fost înregistrate 31 de sinucideri, iar cei mai mulţi au murit tot cu ştreangul de gât. „Din cele 31 de cazuri de sinucidere din Sălaj, 25 de persoane au ales să-şi încheie socotelile cu viaţa prin spânzurare, iar alte 3 prin intoxicaţie cu medicamente. Mai avem un caz de înec, unul de electrocutare, dar poate cel mai şocant este cel al unei femei din Zalău care s-a înţepat cu un cuţit în gât până a murit“, a spus doctorul Liviu Oroianu, medic legist.

Potrivit aceleaşi surse, în 2010 numărul sinuciderilor a scăzut semnificativ faţă de anul precedent. „În 2009 am avut 51 de cazuri de suicid. 43 dintre sinucigaşii din 2009 şi-au luat viaţa spânzurându-se“, a mai afirmat Oroianu.

Cifră:
31
de sălăjeni s-au sinucis în 2010, cu 20 mai puţin faţă de 2009.


Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite