S-a scumpit gunoiul! Află cât vom plăti anul acesta pentru serviciile de salubrizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali au aprobat azi majorarea tarifelor la salubrizare
Consilierii locali au aprobat azi majorarea tarifelor la salubrizare

După ce la şedinţa precedentă consilierii locali s-au împotrivit cu vehemenţă proiectului de majorare a tarifelor la salubrizare, acelaşi proiect a trecut în şedinţa consiliului local de astăzi, 13 februarie, fără nicio crâcnire.

Tarifele la salubrizare cresc începând de anul acesta cu 11,26 la sută pentru persoanele fizice şi cu 14,92 la sută pentru cele juridice. Majorarea a fost aprobată astăzi, de consilierii locali, după ce la şedinţa din 30 ianuarie acelaşi proiect de hotărâre a fost respins de consilieri. "Probabil a fost o lipsă de comunicare, în special din partea Executivului Primăriei, rezolvată între timp", a explicatul primarul Radu Căpîlnaşiu această schimbarea relativ bruscă de atitudine. Edilul spune că majorarea este justificată, întrucât preţurile la serviciile de salubrizare sunt nemodificate de doi ani (nu au fost actualizate nici măcar cu inflaţia), perioadă în care carburanţii şi alte materiale necesare în această activitate s-au scumpit. "Chiar şi după această majorare, vom avea cel mai mic tarif la salubrizare dintre toate oraşele şi municipiile din ţară", susţine Căpîlnaşiu.

Potrivit hotărârii adoptate azi, fiecare zălăuan va plăti, în 2012, câte 4,84 de lei pe lună pentru salubrizare. Tariful se aplică fiecărei persoane din locuinţă şi se plăteşte lunar. Până acum, tariful a fost de 4,35 de lei. În cazul persoanelor juridice, tariful creşte de la 28,02 lei pe lună, la 32,2 lei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite