S-a întors roata: lichidatorii sunt executaţi silit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Bârsan spune că cea mai mare datorie, de 120.000 de lei, îi aparţine unui lichidator judiciar
Claudiu Bârsan spune că cea mai mare datorie, de 120.000 de lei, îi aparţine unui lichidator judiciar

1.400 de lichidatori judiciari, persoane fizice autorizate şi avocaţi sunt executaţi silit de Casa de Asigurări de Sănătate pentru neplata contribuţiei. Cea mai mare sumă datorată de un sălăjean la Fondul de Sănătate este de 120.000 de lei şi reprezintă contribuţia pe ultimii cinci ani şi penalităţile de întârziere ale unui lichidator judiciar.

Ultimii ani au reprezentat o adevărată mană cerească pentru lichidatorii judiciari din Sălaj, care s-au îmbogăţit pe seama firmelor cărora criza le-a pus cruce. O demonstrează datele primite de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), unde un astfel de intreprinzător a avut de plătit ca şi contribuţie la Fondul Naţional de Sănătate pe ultimii cinci ani aproximativ 120.000 de lei. Raportat la un procent mediu de 5,5 la sută pentru această contribuţie, rezultă că lichidatorul respectiv a avut un venit mediu anual de aproximativ 400.000 de lei.

N-au plătit niciodată

Potrivit preşedintelui Casei, Claudiu Bârsan, lichidatorii şi alţi 1.400 de sălăjeni – persoane fizice autorizate şi cei care realizează venituri din activităţi independente, mai exact avocaţii şi lichidatorii – sunt în procedură de executare silită pentru că au fost identificaţi de Fisc şi de Curtea de Conturi că n-au plătit niciodată contribuţia la Fondul de Sănătate. Bârsan spune că avocaţii reprezintă o categorie precizată distinct în decizia de urmărire fiscală emisă de Curtea de Conturi, cel mai probabil pentru că această categorie s-a sustras constant de la plata acestor contribuţii – crede el. Totuşi, sumele datorate de avocaţi, raportat la veniturile declarate de ei, nu sunt foarte mari, fiind cuprinse între 3.000 şi 4.000 de lei.
Cifră: 460.000 de lei este suma colectată până acum de la cei 1.400 de datornici

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite