Află aici unde te relaxezi în acest weekend!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peştera Urşilor, Muzeul Memorial Octavian Goga sau băile termale Boghiş sunt doar câteva dintre locurile pe care le puteţi vizita dacă alegeţi centrul de agrement „Izvoarele Barcăului” situat de 50 de kilometri de Zalău.

Elevii, dar şi tinerii din judeţului Sălaj care doresc să se relaxeze la acest sfârşit de săptămână şi nu numai, pot alege Centrul de Agrement „Izvoarele Barcăului” - Tusa. Cunoscut sub denumirea tabăra de la Tusa, centrul aflat în subordinea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj oferă condiţii execelente la preţuri mici, de 22 de lei pe noapte. Pentru încă 30 de lei în plus cei care aleg să petreacă aici, vor avea şi masa inclusă, în regim de catering. Centrul de Agrement „Izvoarele Barcăului” Tusa este situat la 50 de kilometri de municipiul Zalău, în comuna Sâg, şi deocamdată este singurul centru de agrement funcţional al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj. Aici toată vară, sute de tineri din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate au petrecut o parte a vacanţei chiar în mijlocul naturii.

Trasee turistice

Zona în care este situat centrul permite efectuarea a numeroase drumeţii în natură. Cei care ajung la Tusa pot vizita Păstrăvăria „Izvoarele Barcăului” situată la doi kilometri de tabără şi Izbucul Barcăului, un loc minunat pentru recreere. De asemenea, la câteva zeci de kilometri distanţă, în localitatea Ciucea, se află Muzeul Memorial Octavian Goga şi tot în apropiere, staţiunea cu băile termale Boghiş, unde se poate ajunge destul de repede chiar şi într-o plimbare. Tot aproape de tabăra de la Tusa, cei interesaţi de natură şi de locurile pitoreşti pot organiza excursii de grup sau individuale pentru a vizita cunoscuta Peşteră a Urşilor de la Oradea. În acest an, Direcţia Judeţeană pentru Tineret Sălaj în colaborare cu iubitorii naturii au marcat trei trasee turistice de cinci, opt respectiv 12 km în zona centrului de agreement, trasee ce vor face obiectivul unor drumeţii. Tot la Tusa, pe lângă condiţiile de cazare, excursioniştii pot organiza diferite programe de genul: serate de distracţie, discotecă în aer liber, foc de tabără şi chiar antrenamente  sportive. Centrul este dotat şi cu o bază sportivă, dar şi cu terenuri  şi locuri special amenajate pentru antrenamente sportive. 



Condiţii de cazare şi dotări


Cazarea se face în clădirea principală, construită din cărămidă, în camere cu două până la opt paturi, sală de mese de 100 de locuri, grupuri sanitare şi duşuri interioare şi exterioare. Centrul de agrement dispune de un parc de joacă pentru copii, o popicărie, un foişor unde se pot organiza discoteci în aer liber sau alte distracţii. Aici, pot fi organizate şi tabere de profil: limba engleză, limba franceză, matematică, tabără de schi şi multe altele. Directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj a precizat că pe toată perioada vacanţei de vară centrul de la Tusa a găzduit tabăra de vară a tinerilor pompieri unde au participat tineri atât din ţară cât şi din străinătate, competiţii de şah şi altele. „Recomandăm tuturor tinerilor câteva zile de relaxare la acest centru. Preţurile sunt rezonabile, iar locurile de la Tusa de neuitat. Preţul unei nopţi de cazare este de 22 de lei pe noapte. Cei care doresc pot opta să petreacă şi un weekend, nu un sejur”, a precizat Adrian Fărcaş, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj. Pentru rezervări, cei intersaţi se pot adresa la sediul direcţiei situate în Piaţa Iuliu Maniu, nr. 12 din Zalău, zilnic de luni până joi, în intervalul orar 8,00-16,30, iar vineri de la 8,30 la 14,00 sau la numărul de telefon al instituţiei.

Preţul de cazare este  de 22 de lei pentru o noapte
Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite