„Regret ce-am făcut, dar nici ea nu e «uşă de biseric㻓

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Mihai Mătieş a încercat să-i înduplece pe judecători, dar cu toate acestea, clientul său tot a fost arestat
Avocatul Mihai Mătieş a încercat să-i înduplece pe judecători, dar cu toate acestea, clientul său tot a fost arestat

Bercsenyi Laszlo, tânărul acuzat de şantaj sexual, şi-a recunoscut faptele, dar susţine că şi fosta lui prietenă  este vinovată. „M-am simţit trădat când am aflat că ea mai are alte relaţii pe ascuns“, a explicat el. Magistraţii Tribunalului Sălaj au decis ca tânărul să fie arestat preventiv pentru pe 29 de zile, după ce, cu doar o săptămână în urmă, Judecătoria Zalău hotărîse că nu este nevoie de această

Tribunalul Sălaj a admis ieri recursul procurorilor DIICOT formulat împotriva deciziei Judecătoriei Zalău din 28 octombrie, care respingea cererea de arestare preventivă a clujeanului Bercsenyi Laszlo. Astfel, tânărul a fost arestat pe o perioadă de 29 de zile, începând de ieri. Bercsenyi Laszlo este acuzat că a postat pe internet, în semn de răzbunare faţă de prietena sa care voia să-l părăsească, imagini compromiţătoare cu aceasta (un film de două minute, în care fata, o tânără din comuna Sărmăşag, apărea în timpul unei scene de sex oral).
Potrivit DIICOT, tânărul se face vinovat şi de şantaj sexual, forţând-o pe fată să întreţină relaţii sexuale cu el sub ameninţarea unei noi postări pe internet a înregistrării, dar şi de infracţiuni informatice, care au constat, în principal, în spargerea, de câteva ori, a parolei de e-mail a victimei.

22.460 de vizionări pe youtube
După cum a argumentat în faţa judecătorilor procurorul şef al DIICOT Sălaj, Dan Buduşan, dincolo de gravitatea faptelor acuzatului, agravant în acest caz este că acestea au fost premeditate. Procurorul şef a explicat că acuzatul a filmat partida de sex dintre el şi partenera sa de atunci cu scopul de a folosi înregistrarea împotriva ei, întrucât la numai două zile după filmare, deci pe vremea când încă erau prieteni, a tăiat aproximativ şase minute din film, astfel încât pe bucata rămasă să apară numai faţa tinerei, nu şi a sa. După ce fata l-a anunţat că îl părăseşte, clujeanul a postat filmul (intitulat „Cum o face doamna profesoară de limba germană“ – tradus în maghiară) pe youtube, unde, susţin anchetatorii, a fost vizionat de 22.460 de utilizatori. Ulterior, acesta a postat filmul şi pe videa.hu.
În opinia procurorului, şi mai grave decât realizarea filmului porno şi şantajarea sexuală a fetei sunt infracţiunile informatice de care acesta se face vinovat.  „În perioada octombrie 2009 – mai 2010, acesta a spart de şapte ori parola victimei“, a precizat Buduşan.  Procurorul a mai menţionat în faţa judecătorilor că după ce a intrat o dată în e-mail, acuzatul a postat la avatar-ul fetei o poză cu organele genitale ale acesteia, astfel că toţi ce din lista sa de prieteni au avut acces la fotografie. Pentru ca umilinţa să fie şi mai mare, prietenii clujeanului au contactat-o pe Skype pe fată şi au făcut remarci cu privire la „prestaţia“ ei din filmuleţ, a mai completat procurorul.

„Exces de zel“
De cealaltă parte, avocatul apărării, Mihai Mătieş, le-a atras atenţia judecătorilor că tânărul său client nu are antecedente penale, că nu reprezintă un pericol social şi că insistenţa procurorilor de a-l vedea după gratii nu este altceva decât un „exces de zel“. Cu toată prestaţia avocatului, completul de judecători de la Tribunalul Sălaj a decis să-l aresteze pe Bercsenyi.

„A fost o situaţie personală, care a alunecat în sfera faptelor penale fără ca inculpatul să îşi dea seama“, Mihai Mătieş, avocat

„Nici ea nu e uşă de biserică“
Înainte de a intra în sala de şedinţe, Bercsenyi Laszlo a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că îi pare rău de ceea ce a făcut, dar a explicat că nici fosta sa parteneră n-ar fi fost tocmai „uşă de biserică“, ba chiar că „a fost perversă“ . El a spus că, de fapt, a făcut totul nu pentru că fata l-ar fi părăsit, ci pentru că s-a simţit rănit şi trădat aflând că ea avea relaţii „pe ascuns“ şi cu alţi bărbaţi. Deşi recunoaşte şi că i-a spart parolele de e-mail de mai multe ori, Laszlo spune că de o faptă similară se face vinovată şi tânăra, care, la rândul ei, i-ar fi spart parola de hotmail. Bercsenyi Laszlo a fost reţinut miercurea trecută de către procurorii sălăjeni din cadrul DIICOT pentru 24 de ore, fiind apoi eliberat prin decizia Judecătoriei Zalău. Acuzarea a atacat decizia Judecătoriei, recursul fiind judecat ieri de magistraţii Tribunalului Sălaj.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite