Redescoperiţi lectura la „Noaptea Bibliotecilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Noaptea Bibliotecilor” se află la prima ediţie
„Noaptea Bibliotecilor” se află la prima ediţie

„Noaptea Bibliotecilor” se află la prima ediţie şi îşi propune să adune toţi zălăuanii pasionaţi de lectură la bibliotecă. Iubitorii de carte, în special tinerii, sunt aşteptaţi  începând de azi şi până în zorii zilei de mâine la Biblioteca Judeţeană „Ioniţă Scipione Bădescu” unde vor putea participa la o serie de activităţi culturale.

Biblioteca Judeţeană Sălaj îşi propune şi încearcă prin nenumărate activităţi să atragă cât mai mulţi tineri spre lectură. În acest sens, în perioada 1-2 octombrie, în intervalul orar 17,00 – 04,00, toţi iubitorii de lectură din municipiu sunt aşteptaţi la „Noaptea Bibliotecilor”. Aflat la prima ediţie, evenimentul va consta în diferite activităţi culturale, vizionări de filme şi diferite concursuri. Într-un cuvânt „Nopatea Bibliotecilor” de la Zalău va fi o noapte de relaxare.

 Copiii sunt aşteptaţi la concursuri


„Prin acest program, „Noaptea Bibliotecilor”, dorim să reamintim tuturor locuitorilor din urbea noastră, în special tinerilor, plăcerea lecturii. Unul dintre obiectivele noastre principale este acela de a atrage cât mai mulţi tineri spre bibliotecă, spre carte. Cu ani în urmă tinerii stăteau nopatea şi citeau sub plapumă diferite cărţi, activitate care, din păcate a început să fie suplinită de ieşirile în baruri, discoteci sau localuri”, a precizat Florica Pop, directorul Bibliotecii Judeţene Sălaj. Aceasta a mai menţionat că programul pentru copii va începe de la ora 17,00 şi va continua până la ora 21,00, urmând ca după această oră şi până în zorii zilei, la ora 04,00, activităţile din cadrul evenimentului să fie dedicate adulţilor. La „Noaptea Bibliotecilor”, copiii vor putea participa la un concurs de desene pe asfalt, în cadrul căruia vor putea să scrie gândurile în „Cartea Viselor” sau vor avea ocazia de a desena parcul în care doresc să se joace. Activităţile se vor desfăşura în parcul central din municipiu. În cadrul evenimentului va avea loc şi un atelier de creaţie, expoziţii din lucrările realizate la atelierele de creaţie unde vor expune elevi ai Liceului de Artă „ Ioan Sima” din Zalău. Pentru cei  mici  şi nu numai, programul va continua  multe alte suprize.

Adulţii invitaţi la filme, lecturi, teatru şi dialog

 Este vorba despre filme vechi, dar şi de cele cu o audienţă generală de genul „Mihai Viteazul”, „Ştefan cel Mare”, „Drumul Oaselor”, „Pistruiatul”, „Jurnalul”, „Vagabonul milionar”, „Un tătic grozav”, „Yes Man!” şi altele.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite