Război între transportatorii judeţeni şi Primăria Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi ai firmelor de transport judeţene au contestat decizia municipalităţii de a le interzice accesul în staţiile de autobuz din Zalău. Protestele transportatorilor au fost inutile, iar proiectul de hotărâre a fost aprobat de 15 din cei 20 de consilieri prezenţi la şedinţa de astăzi.

Şedinţă de consiliu local cu scântei la Primăria Zalău. Un proiect de hotărâre, iniţiat de viceprimarul Daniela Coţa, i-a nemulţumit pe transportatorii judeţeni, care au venit să-şi exprime nemulţumirea chiar la şedinţa de consiliu.

Viceprimarul a înaintat un proiect de hotărâre prin care transportatorii judeţeni nu mai pot lua sau lăsa călători în staţiile de autobuz din Zalău. În proiectul de hotărâre se menţionează că aceste staţii suntconcesionate exclusiv Transurbis, firma de transport în comun din Zalău, iar transportatorii judeţeni au ca staţie, prin traseele aprobate de Consiliul Judeţean, exclusiv autogara.

Transportatorii acuză autorităţile de discriminare

De cealaltă parte, Adrian Făgăraş, reprezentantul transportatorilor a susţinut că nu este legal ca staţiile de călători să aparţină exclusiv Transurbisului, deoarece aceste spaţii ar trebui să fie de utilitate generală.

„În Cluj Napoca, spre exemplu, putem lua angajaţii care lucrează la Nokia din orice staţie. În Ploieşti, primăria a pierdut un proces cu transportatorii, pentru că le.a cerut bani pentru utilizarea staţiilor, iar primăria de acolo a fost obligată să le returneze banii. Propunerea dumneavoastră este una discriminatorie şi aduce deservicii în special cetăţenilor. Noi aducem mii de oameni, zilnic, în Zalău. De ce vreţi să-i obligăm să cheltuiască bani în plus, doar pentru a folosi serviciile transportatorului în comun. Nu cred că veţi putea justifica părinţilor care-şi trimit copiii la şcoală această decizie şi nici firmelor care decontează naveta pentru salariaţi”, a spus Făgăraş.

Lupta continuă în instanţă

Argumentele transportatorilor nu i-au impresionat însă pe consilierii locali. Viceprimarul Daniela Coţa le-a spus că, având curse judeţene, ei trebuie să se adreseze Consiliului Judeţean şi nu celui local. Mai mult, Coţa susţine că prin decizia din şedinţa de consiliu, lucrurile vor intra în legalitate şi că, din 2005 şi până astăzi, doar „din greşeală” li s-a permis transportatorilor judeţeni să oprească în staţiile Transurbis.

Supus la vot, proiectul de hotărâre al viceprimarului a primit voturile a 15 din cei 20 de consilieri prezenţi, singurii care au votat „împotrivă” fiind cei patru consilieri PDL şi Teodor Bălăjel, consilier PSD, care n-a fost de acord cu propunerea lui Coţa, deşi cei doi sunt colegi de partid.

Nemulţumiţi, reprezentanţii transportatorilor au declarat că vor ataca hotărârea în contecions administrativ şi vor solicita şi ajutorul sindicatelor, pentru a proteja interesele muncitorilor care vor fi obligaţi să plătească mai mult pentru navetă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite