Raed Arafat promite: „Sălajul va avea SMURD în 2011“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SMURD va ajunge în Sălaj în cursul acestui an, susţine şeful serviciului, subsecretarul de stat Raed Arafat. ISU Sălaj i-a şi pregătit o casă nouă şi a trimis 24 de pompieri la cursuri de paramedici.

Adrian Chichişan, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, a declarat că sediul pentru Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) este pregătit pentru a deveni funcţional. Sediul serviciului, finalizat în urmă cu câteva zile, a fost amenajat în curtea ISU Sălaj. „SMURD va fi amplasat într-o clădire renovată din curtea Inspectoratului. Am investit aproximativ 30.000 de lei pentru anumite materiale, dar manopera nu ne-a costat nimic, pentru că am lucrat cu oamenii noştri. Pe de altă parte, o bună parte din materiale au venit ca donaţii din partea firmelor din judeţ“, explică Chichişan.

Aşteaptă ambulanţele

Şeful ISU Sălaj n-a putut oferi, însă, o dată clară la care SMURD va deveni funcţional şi în Sălaj. În momentul de faţă, pompierii din Sălaj aşteaptă să primească trei ambulanţe, care vor fi predate SMURD. „Urmează licitaţia pentru cele trei ambulanţe destinate SMURD şi  achiziţionarea a  încă două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă. Maşinile vor fi achiziţionate cu bani europeni, obţinuţi prin Programul Operaţional Regional 2007-2013“, mai spune inspectorul şef.

Potrivit declaraţiilor sale, 24 de pompieri au fost trimişi la cursuri la Oradea, obţinând atestatul de paramedici. „După cele 30 de zile de cursuri la Oradea, pompierii  şi-au continuat pregătirea şi la locul de muncă, fiind îndrumaţi de un asistent care are diplomă de formator în acest domeniu. Totodată, conform unui protocol realizat cu ministerul Sănătăţii, pompierii au făcut practică şi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean“, adaugă Chichişan.

Arafat: „Sălajul va avea SMURD în 2011“

Alte două ambulanţe ar trebui să ajungă în judeţ  printr-un program al ministerului Sănătăţii. Contactat telefonic de către reporterul „Adevărul de Seară“, subsecretarul de stat, doctorul Raed Arafat, şeful SMURD, a declarat că ministerul a început deja procedurile de licitaţie pentru maşini şi, cu siguranţă, în 2011 Sălajul va avea echipaje SMURD. „Lucrurile sunt pregătite deja în Sălaj. Mai trebuie să vină doar ambulanţele şi serviciul poate deveni funcţional. În momentul de faţă, la 24 de paramedici pregătiţi, se pot înfiinţa cel puţin două echipaje“, a spus Raed Arafat.

SMURD a primit proape 80.000 de lei de la sălăjeni


Şeful ISU Sălaj, Adrian Chichişan, a declarat că locuitorii judeţului îşi doresc înfiinţarea SMURD. „Spre exemplu, numai anul trecut, prin campania de donare a 2 la sută din impozitul pe salariu s-au strâns aproximativ 80.000 de lei, care au ajuns în conturile Fundaţiei SMURD“, susţine Chichişan.

Cifră:
24 de pompieri au urmat cursurile de paramedici

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite