REMAT începe azi aventura în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remat joacă primul meci în Belgia
Remat joacă primul meci în Belgia

Campioana României la volei masculin, Remat Zalău, joacă marţi, 18 octombrie, în Belgia, primul meci din actuala ediţie a Champions League. Calificată pentru a doua oară consecutiv în cea mai importantă competiţie europeană de volei, echipa din Zalău pleacă la drum optimistă şi hotărâtă să acumuleze puncte în actuala ediţie a Champions League.

Voleibaliştii din Zalău se află în Belgia, unde vor juca, în compania vicecampioanei de acolo - Euphony Asse-Lennik - primul meci din actuala ediţie a Ligii Campionilor la volei masculin. După ghinionul de la participarea de anul trecut în competiţia europeană, când echipa din Zalău a nimerit, la tragerea la sorţi, în grupă cu cele mai bune trei formaţii de volei de pe continent şi nu a reuşit să câştige nici măcar un meci, oficialii sunt acum optimişti şi spun că, date fiind competitoarele de anul acesta, sunt şanse pentru un parcurs mai bun. „Anul acesta chiar putem să realizăm ceva. Vom lupta să mergem mai departe, să nu se oprim după şase meciuri şi să trecem de grupe”, a declarat la conferinţa de prezentare a formaţiei înainte de începerea competiţiei Mariusz Sordyl, polonezul care a preluat funcţia de antrenor la începutul acestui campionat.

Şi principalul finanţator al echipei, Liviu Ciupe, directorul grupului de firme Rematinvest, este încrezător în şansele formaţiei din Zalău. „Avem ca obiectiv măcar locul 3 în grupă. Asta ne-ar da dreptul ori să mergem mai departe, ori să accedem într-o altă cupă europeană”, explică el. La fel de încrezător se declară şi primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, fost voleibalist şi susţinător, prin Consiliul Local, al echipei campioane: „Dacă anul trecut am avut cea mai grea grupă, anul acesta, chiar dacă nu este cu mult mai uşor, avem, totuşi, mai multe şanse să facem puncte. Mai ales că avem şi o echipă frumoasă”, spune edilul.

Componenţa echipei din Zalău s-a întărit înainte de începerea competiţiilor interne şi a celei europene cu cinci nume noi. Este vorba despre brazilienii Leonardo Dos Santos (secund de 1,95 metri înălţime) şi Dias J Carlos Masinatori (centru, 2 metri), slovacul Michal Sladecek (ridicător, 1,81 metri), Răzvan Mihalcea (centru, 2,05 metri înălţime – cel mai înalt din echipă) şi ungurul Mozer Zoltan (fals, 1,92 metri), care este şi nouă căpitan al echipei.

Programul meciurilor din Champions League

Din grupa formaţiei din Zalău mai fac parte Zenit Kazan din Rusia (Campioana Rusiei şi locul 2 în ediţia 2010/2011 a Champions League), Euphony Asse-Lennik (vicecampioana Belgiei) şi VfB Friedrichshafen (campioana Germaniei). Campioana României are primul meci marţi, 18 octombrie, în Lennik, Belgia, în compania vicecampioanei Euphony. În 25 octombrie este programat primul meci acasă, cu Zenit Kazan, iar în 13 decembrie voleibaliştii din Zalău pleacă în Germania, pentru a juca împotriva campionilor de la VfB Friedrichshafen. Tot cu germanii vor juca şi o săptămână mai târziu, în 1 decembrie, dar acasă. Faza grupelor programează două meciuri şi în 2012. Este vorba despre cel din Rusia, din 11 ianuarie, de la Kazan, şi despre returul, de acasă, cu formaţia din Belgia.

Campioană fără "casă"


Pentru că Sala Sporturilor din Zalău este în plin proces de reabilitare, campioana nu va putea juca în Champions League în faţa propriilor suporteri. Conducerea clubului a decis ca meciurile de acasă să se joace în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare. Atât Liviu Ciupe, preşedintele Clubului Remat, cât şi primarul Radu Căpîlnaşiu, au promis, însă, că vor avea grijă ca suporterii voleibaliştilor din Zalău să fie ajutaţi să ajungă la meciuri. „Vom anunţa la momentul respectiv cum vom proceda”, ne-a declarat primarul.

Meciurile din competiţiile interne – campionat şi cupă – sunt jucate în sala de sport a Liceului Sportiv „Avram Iancu” Zalău.
Reamintim că Sala Sporturilor din Zalău se modernizează printr-un proiect în valoare de peste 4.500.000 de lei, finanţat de Compania Naţională de Investiţii. Lucrările au început în vara aceasta şi sunt programate să se încheie în luna februarie. Este vorba, în principiu, despre o reabilitare masivă a sălii, începând cu acoperişul, care va fi schimbat, şi continuând cu termoizolarea şi hidroizolarea clădirii, finisaje interioare şi exterioare complete (ce ţin de tencuieli, pardoseli, tâmplărie). Va fi amenajată chiar şi zona din faţa Sălii Sporturilor, iar pe terasa acoperişului îşi vor face apariţia 12 panouri solare, care vor asigura prepararea apei calde menajare pentru grupurile sanitare.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite