REMAT dă atacul în Liga Campionilor cu forţe proaspete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul antrenor, Mariusz Sordyl, speră ca echipa să treacă de faza grupelor
Noul antrenor, Mariusz Sordyl, speră ca echipa să treacă de faza grupelor

Campioana României la volei masculin începe lupta pentru puncte în cea mai importantă competiţie europeană de profil cu nume noi. Cea mai importantă achiziţie este cea a antrenorului, polonezul Mariusz Sordyl, dar schimbări sunt şi în rândul jucătorilor, cinci nume noi fiind pe lista de transferuri din această vară.

Pe lângă noul antrenor, plonezul Mariusz Sordyl, componenţa echipei din Zalău s-a întărit înainte de începerea competiţiilor interne şi a celei europene cu cinci nume noi. Este vorba despre brazilienii Leonardo Dos Santos (secund de 1,95 metri înălţime) şi Dias J Carlos Masinatori (centru, 2 metri), slovacul Michal Sladecek (ridicător, 1,81 metri), Răzvan Mihalcea (centru, 2,05 metri înălţime – cel mai înalt din echipă) şi ungurul Mozer Zoltan (fals, 1,92 metri), care este şi nouă căpitan al echipei.

Căpitanul Mozer Zoltan

Căpitanul Mozer Zoltan

În noua formulă, jucătorii pregătesc primul meci din Champions Leaguea, care va avea loc în Belgia în 18 octombrie împotriva vicecampioanei de acolo, Euphony Asse-Lennik.  În 25 octombrie este programat primul meci acasă, cu Zenit Kazan, iar în 13 decembrie voleibaliştii din Zalău pleacă în Germania, pentru a juca împotriva campionilor de la VfB Friedrichshafen. Tot cu germanii vor juca şi o săptămână mai târziu, în 1 decembrie, dar acasă. Faza grupelor programează două meciuri şi în 2012. Este vorba despre cel din Rusia, din 11 ianuarie, de la Kazan, şi despre returul, de acasă, cu formaţia din Belgia.

De menţionat că toate meciurile de "acasă" vor fi disputate de echipa din Zalău la Baia Mare, în Sala Sporturilor "Lascăr Pană", dat fiind faptul că Sala Sporturilor din Zalău se află în plin şantier.

Meciurile din campionatul intern şi din Cupa României vor fi disputate în sala de sport a Liceului Sportiv "Avram Iancu". Voleibaliştii zălăuani vor juca acolo chiar mâine, împotriva celor de la "U" Cluj.

 În privinţa parcurusului din cea mai importantă competiţie europeană, oficialii echipei sunt optimişti. „Anul acesta chiar putem să realizăm ceva. Vom lupta să mergem mai departe, să nu se oprim după şase meciuri şi să trecem de grupe”, a declarat ieri la conferinţa de prezentare a formaţiei înainte de începerea competiţiei Mariusz Sordyl, polonezul care a preluat funcţia de antrenor la începutul acestui campionat.

Şi principalul finanţator al echipei, Liviu Ciupe, directorul grupului de firme Rematinvest, este încrezător în şansele formaţiei din Zalău. „Avem ca obiectiv măcar locul 3 în grupă. Asta ne-ar da dreptul ori să mergem mai departe, ori să accedem într-o altă cupă europeană”, explică el. La fel de încrezător se declară şi primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, fost voleibalist şi susţinător, prin Consiliul Local, al echipei campioane: „Dacă anul trecut am avut cea mai grea grupă, anul acesta, chiar dacă nu este cu mult mai uşor, avem, totuşi, mai multe şanse să facem puncte. Mai ales că avem şi o echipă frumoasă”, spune edilul.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite