Provocare: Tu poţi să fii COOL fără AL-COOL?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În proiect sunt implicate zece clase din şase licee
În proiect sunt implicate zece clase din şase licee

Este o provocare la care îi supune pe adolescenţii din Sălaj Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, care lansează proiectul "COOL fără AL-COOL". Proiectul vine în contextul în care un studiu făcut de centru indică faptul că aproape jumătate dintre tinerii de 16 - 17 ani au ajuns cel puţin o dată în starea de beţie.

 Mai exact, studiul a evidenţiat faptul că 48,3 la sută dintre adolescenţii intervievaţi au ajuns cel puţin o dată în viaţă în stare de beţie. 31,3 la sută dintre aceştia au ajuns în aceeaşi stare în ultimul an şi 13 la sută au ajuns în stare de beţie în ultimele 30 de zile. Pornind de la aceste date, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, a iniţiat un proiect având ca obiectiv principal prevenirea consumului de alcool în rândul adolescenţilor din grupa de vârstă 15-18 ani din judeţul Sălaj.

Proiectul se adresează elevilor a zece clase din şase licee din judeţ şi se   desfăşoară în perioada octombrie-decembrie, cu sprijinul profesorilor diriginţi ai claselor participante şi al consilierilor şcolari. Cele şase unităţi implicate în proiect sunt Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu” Jibou, Liceul Comercial Gâlgău, Grupul Şcolar “Ioachim Pop” Ileanda, Grupul Şcolar “Mihai Viteazul” Zalău Grupul Şcolar “Voievod Gelu” Zalău şi Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu ” Şimleu Silvaniei.

Potrivit coordonatorului CPECA, Valer Merce, la fiecare clasă se desfăşoară câte patru activităţi, având următoarele  teme: “Mit şi realitate despre alcool” , “Presiunea grupului” , “Comunicarea asertivă”, ultima dintre acestea fiind o activitate de petrecere a timpului liber, “Pot fi cool fără alcool ”, propusă de către elevi.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite