Protest în... versuri la Zalău: "Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zălăuanii au demonstrat aseară că românii s-au născut poeţi şi au protestat, timp de mai bine de trei ore, strigând lozinci în rime ce au îmbinat supărările fiecăruia cu un soi de umor negru specific.

"Blonda, Chioru şi Piticu sunt chemaţi la nenea Nicu". "Piticu şi cu Chioru au distrus poporul". "Nu vă fie frică, că Băsescu pică". "Nu staţi la balcoane că muriţi de foame". Sunt câteva dintre "strigătele de luptă" ale celor aproximativ 200 de persoane care s-au strâns marţi seara în faţa Instituţiei Prefectului Sălaj, într-un miting ce a marcat începutul protestelor în Sălaj. Din rândul protestatarilor au făcut parte în principal tineri şi persoane de vârsta pensiei, vârsta de mijloc fiind foarte slab reprezentată.



Chiar dacă nu au vrut să îşi asume protestul, printre protestatari s-au afişat şi câţiva lideri sindicali din judeţ, preucm Pompiliu Ceaca, preşedintele filialei Sălaj a Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, Laurenţiu Ghiuruţan, vicepreşedintele Sindicatului “Civitas" din Primăria Zalău, dar şi Eusebiu Lehene, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ Sălaj.

image



Cât despre scopul pentru care s-au adunat oamenii în centrul Zalăului, acesta nu pare să fi avut vreo legătură cu Raed Arafat. Demisia preşedintelui şi căderea guvernului au fost, mai degrabă, lucrurile pe care şi le-au dorit protestatarii. După cum declarau cei mai înverşunaţi dintre ei, eu ieşiut în stradă pentru că le-a ajuns cuţitul la os. "Nici câinii nu mai găsesc mâncare în containere să mănânce. Atât de săraci am ajuns", a spus, aseară, unul dintre ei.

image
image

Protestul s-a încheiat înainte de ora 22.00, deşi pe facebook, acolo unde se anunţase protestul, era vorba că va dura până la ora 23.30.

20 de jandarmi s-au asigurat că evenimentul de aseară rămâne paşnic până la capăt.

Potrivit unor informaţii care circulă pe site-ul de socializare facebook, protestul ar putea fi reluat în această seară, de la ora 20.00, în aceeaşi locaţie: platoul din faţa Prefecturii.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite