Promisiune: Preţul gigacaloriei facturat zălăuanilor rămâne pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distribuitorul local de energie termică se angajează să nu majoreze preţul gigacaloriei, chiar dacă Guvernul, în baza acordului cu FMI, va elimina subvenţiile.

Reprezentanţii RFV SA Distriterm, firma care furnizează în Zalău apă caldă şi căldură în sistem centralizat, dau asigurări că eliminarea subvenţiei la energia termică, propusă de Guvern în urma discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional, nu se va reflecta în facturile zălăuanilor.
Potrivit unui comunicat de presă al companie, RFV Distriterm promite să factureze, în continuare, gigacaloria la preţul de 170 de lei, valabil de la 1 ianuarie 2011, chiar dacă Guvernul va elimina subvenţia la energia termică, aşa cum se prevede în acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional. „Luând în considerare faptul că, compania noastră este într-o relație bună de parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău, suntem convinși că acest fapt ne va ajuta să menținem și în viitor prețul energiei termice la un nivel accesibil populației”, îşi argumentează optimismul Szmola Roland, director general RFV ZA Distriterm


Subvenţia locală, garantată doar anul acesta


De cealaltă parte, adminstratorul public al oraşului, Radu Nistorescu, spune „relaţia bună” dintre Primărie şi RVF, concretizată în subvenţionarea de la bugetul local a mai bine de jumătate din preţul de cost al gigacaloriei, este garantată doar pentru acest an. „Ce pot să spun cu certitudine este că anul acesta vom continua să subvenţionăm la acelaşi nivel preţul gigacaloriei. De la anul nu se ştie ce va fi. Cu siguranţă subvenţia de la bugetul local nu va creşte pentru a compensa pierderea subvenţiei de stat. E foarte posibil să apară reglementări prin care se vor elimina şi subvenţiile de la bugetul local şi să fie acordate doar ajutoare pentru persoanele cu venituri reduse. Nu e nimic oficial deocamdată”, explică Nistorescu.


Cifră:

550 de apartamente şi 50 de instituţii şi firme din Zalău sunt racordate, în prezent, la sistemul centralizat de încălzire

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite