Proiect de 1,5 milioane de euro pentru oierii sălăjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi reprezentanţi ai Ambasadei Norvegiei şi ai unor întreprinderi agricole au fost sâmbătă la Zalău pentru a parafa continuarea unei colaborări cu crescătorii oi sălăjeni.

Potrivit directorului Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, Ioan Cherecheş, următoarea etapă a proiectului este în valoare de 1.300.000 de euro şi constă în aducerea în Sălaj a unor  berbeci reproducători, care vor fi folosiţi de către crescătorii sălăjeni, întreţienrea lor urmând a fi realizată prin proiect. Condiţia este să se semneze contracte pentru ca produşii rezultaţi să fie abatorizaţi prin abatorul Ovicarn, iar desfacerea să se realizeze în Norvegia. „Cred că preţul va fi foarte bun pentru crescătorii sălăjeni, deoarece marile ţări crescătoare de oi, Australia şi Noua Zeelandă au avut probleme climatice, astfel că preţul cărnii de miel a crescut cu 40 la sută. Există un singur inconvenient: Comunitatea Europeană nu este de acord cu proiectul, pentru că se dau forme de sprijin. Însă există posibilităţi să se rezolve această problemă”, a spun Ioan Cherecheş.
Colaborarea între crescătorii de ovine sălăjeni şi cei norvegieni a început în anul 2000, ea constând până acum din informare şi pregătire a crescătorilor. Prima parte a proiectului a fost în valoare de 200.000 de euro.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite