Profesorii din Sălaj îşi cer banii înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice spun că diminuarea cu 25 la sută a indemnizaţiei de vacanţă contravine Codului Muncii şi se pregătesc să dea Guvernul în judecată pentru a-şi recupera sumele reţinute ilegal.

Sindicaliştii din învăţământ se întânesc săptămâna aceasta pentru a formula o acţiune în instanţă împotriva Guvernului României. Motivul acţiunii - diminuarea cu 25 de procente a salariilor aferente lunilor de vacanţă, considerată ilegală de sindicalişti. „Conform Codului Muncii, indemnizaţia de vacanţă se acordă cu cinci zile înainte de concediu şi reprezintă o medie a ultimelor trei salarii. Iar ultimele trei salarii anterioare vacanţei nu au fost diminuate“, explică Eusebiu Lehene, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ Sălaj.


Lehene spune că în această situaţie sunt peste 3.000 din cei aproximativ 3.800 de membri de sindicat din Sălaj, adică cei care aveau programat concediul în perioada vacanţei de vară. Prin acţiunea în instanţă, sindicaliştii solicită restituirea sumelor reţinute ilegal.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite