Tot mai multe produse tradiţionale atestate în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul produselor tradiţionale atestate în Sălaj este într-o continuă creştere. Dacă anul trecut  la nivel  de judeţ au fost atestate 115 produse numărul lor a ajuns în prezent la 159.

Brânza şi smântâna Meseş, colacul cu măr, ţăiţei de casă, zacusca de vinete, salamul Cordiş şi pecia de porc legată sunt doar câteva din produse tradiţionale atestate în Sălaj.

Marian Ciortea, un producător de conserve de legume şi fructe din Zalău, ce deţine firma  „Euro Conserve", a reuşit, în urmă cu mai bine de doi ani, să-şi ateste un produs tradiţional, „zacusca de ciuperci", care a fost şi încă mai este la mare căutare pe piaţa din judeţ. „Cererea la acest produs tradiţional a fost  foarte mare. Nu am putut face faţă ofertei. Intenţionez ca, în scurt timp, să mai încerc câteva produse tradiţionale", a declarat Ciortea. Acesta a precizat că zacusca tradiţională de Sălaj a participat şi la câteva teste de export pentru Germania, unde a cunoscut un real succes. „Intenţionez ca, în cel mai scurt timp, să cresc producţia la acest sortiment pentru că cererea este una foarte mare şi, deocamdată, nu poate fi acoperită", a adăugat producătorul.

Citeşte mai multe în ediţia de mâine „Adevărul de Transilvania".

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite