Tot mai multe produse tradiţionale atestate în Sălaj
0Numărul produselor tradiţionale atestate în Sălaj este într-o continuă creştere. Dacă anul trecut la nivel de judeţ au fost atestate 115 produse numărul lor a ajuns în prezent la 159.
Brânza şi smântâna Meseş, colacul cu măr, ţăiţei de casă, zacusca de
vinete, salamul Cordiş şi pecia de porc legată sunt doar câteva din
produse tradiţionale atestate în Sălaj.
Marian
Ciortea, un producător de conserve de legume şi fructe din Zalău, ce deţine
firma „Euro Conserve", a reuşit, în urmă
cu mai bine de doi ani, să-şi ateste un produs tradiţional, „zacusca de ciuperci",
care a fost şi încă mai este la mare căutare pe piaţa din judeţ. „Cererea la
acest produs tradiţional a fost foarte
mare. Nu am putut face faţă ofertei. Intenţionez ca, în scurt timp, să mai
încerc câteva produse tradiţionale", a declarat Ciortea. Acesta a precizat că
zacusca tradiţională de Sălaj a participat şi la câteva teste de export pentru Germania,
unde a cunoscut un real succes. „Intenţionez ca, în cel mai scurt timp, să
cresc producţia la acest sortiment pentru că cererea este una foarte mare şi,
deocamdată, nu poate fi acoperită", a adăugat producătorul.
Citeşte mai multe în ediţia de mâine „Adevărul de Transilvania".