Procesul poliţiştilor acuzaţi de furt de motorină intră “în prelungiri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii şi "ceferişti" sunt acuzaţi că au furat motorină din locomotivele staţionate în Gara din Jibou. Foto: Arhivă
Poliţiştii şi "ceferişti" sunt acuzaţi că au furat motorină din locomotivele staţionate în Gara din Jibou. Foto: Arhivă

Cei 23 de poliţişti şi angajaţi ai CFR, acuzaţi că au furat motorină din locomotivele care staţionau în Gara Jibou, se vor prezenta din nou în faţa instanţei în 3 august, după ce procesul a fost amânat, din cauză că inculpaţii nu aveau angajaţi avocaţi.

Primul termen din procesul celor cinci poliţişti de la Transporturi Feroviare şi a celor 17 “ceferişti”, acuzaţi de furt de motorină din Gara Jibou, s-a soldat cu o amânare.

Potrivit unor surse judiciare, în urma şedinţei de judecată de azi dimineaţă, judecătorii au decis să amâne cazul, pentru că inculpaţii nu aveau angajaţi avocaţi.

“Următoarea înfăţişare a fost programată pentru 3 august”, susţin aceleaşi surse.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au finalizat cercetările în dosarul furtului de motorină de la Jibou, demascat de oamenii legii în urmă cu exact un an. Dosarul, în care au fost cercetate în total 174 de persoane, a fost înregistrat la începutul lunii la Tribunalul Sălaj, iar mâine va avea loc primul termen în acest proces.

Din cele 174 de persoane cercetate în acest dosar, doar 23 au fost trimise în judecată. Este vorba despre cinci poliţişti TF din Jibou (Ştefan Felician, Cristian Ioan Pop, Dan Radu Bartiş, Călin Gabriel Botiş, Darius Florin Ciurte), acuzaţi de luare de mită şi de complicitate la delapidare în formă continuată, plus 17 angajaţi ai Staţiei CFR din oraş – mecanici de locomotivă, împiegaţi de mişcare, agentul unei fime de pază - acuzaţi de dare de mită şi delapidare în formă continuată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de instanţă, ei riscă pedepse de până la 15 ani de închisoare, spun procurorii.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite