Privaţii trebuie să depună declaraţii de asigurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 ianuarie, administratorii sau managerii, membrii întreprinderilor individuale sau familiale, persoanele fizice autorizate care desfăşoară activităţi economice, persoanele angajate în instituţii internaţionale şi alte persoane care realizează venituri din activităţi extraprofesionale au obligaţia să depună la Casa Judeţeanăde Pensii (CJP) Sălaj o declaraţie individuală de asigurare, prin care să dovedească faptul că

Potrivit informaţiilor oferite de Anamaria Perneş, directorul adjunct al CJP Sălaj, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în declaraţia respectivă este de 708 lei, iar nivelul maxim este de 10.110 lei, de cinci ori valoarea salariului mediu brut care, începând din acest an, este de 2022 lei lunar.

Cotele de contribuţii de asigurare se stabilesc după cum urmează: pentru condiţii normale de munca – 31,3 la sută, pentru condiţii deosebite de muncă -  36,3 la sută, iar pentru condiţii speciale de muncă – 41,3 la sută din venituri.

Cota contribuţiei individuale de asigurări sociale este de 10,5 la sură, indiferent de condiţiile de muncă. În cota de contribuţie individuală de asigurări sociale este inclusă şi cota de 3 la sută aferentă fondurilor de pensii adiministrate privat. Diferenţa dintre cotele de contribuţie de asigurări sociale în funcţie de condiţiile de muncă şi cota de contribuţie individuală de asigurări sociale se suportă de angajator, a mai spus directorul CJP Sălaj.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite