Primul laborator privat de testare a siguranţei alimentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laboratorul Comppil va face şi cercetare, nu doar analize
Laboratorul Comppil va face şi cercetare, nu doar analize

În Zalău s-a deschis primul laborator privat de analize în domeniul siguranţei alimentelor, SC Comppil SRL. Zălăuanii pot să trimită probe din alimentele pe care le produc sau le cumpără pentru a fi testate în vederea stabilirii calităţii.

La boratorul a fost înfiinţat cu scopul de a executa analize de laborator la alimentele de origine aninmală şi non-animală pe probele trimise de agenţii economici (autocontrol) pentru certificarea calităţii produselor şi pentru protecţia consumatorului.
Laboratorul  se va implica şi în cercetare, spune Nicolae Mocuţa, medic veterinar cu o lungă experienţă în cercetarea organismelor modificate genetic, în domeniul siguranţei alimentelor, prin accesarea de fonduri destinate cercetării şi implicarea în activităţi de cercetare în colaborare cu alte colective, inclusiv universităţi din România şi din alte ţări ale Uniunii Europene.
„Avem deja în vedere câteva teme de cercetare extrem de interesante şi de importante, mai ales în unele zone în care au fost efectuate cercetări de către colective din mai multe ţări, la care România nu a participat. Toate aceste obiective pe care ni le propunem nu vor putea fi realizate fără sprijinul şi înţelegerea administratorului firmei, Maria Ciobanca”, spune Nicolae Mocuţa.


Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite