Primul dosar penal din campania pentru locale. O femeie este urmărită penal pentru că a semnat în locul soţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii sălăjeni au început urmărirea penală împotriva unei tinere din localitatea Sărmăşag, care ar fi semnat în locul soţului declaraţia de acceptare a candidaturii la funcţia de consilier local din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, femeia, K. Monica, de 27 de ani, din Sărmăşag, ar fi depus în 24 aprilie, la Biroul Circumscripţiei Electorale nr. 55 Sărmăşag, în numele soţului său, declaraţia de acceptare a candidaturii de consilier din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania, declaraţia de avere şi declaraţia de interese, pe care le-a semnat în locul acestuia. Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Sărmăşag au început urmărirea penală împotriva acesteia, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals (art. 290 şi 291 Cod Penal), precum şi pentru menţionarea în declaraţia de acceptare a candidaturii a unor date neadevărate (art. 106, alin. 1 din Legea nr. 67/2004). Dacă va fi găsită vinovată de fals în înscrisuri sub semnătură privată, femeia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei luni la doi ani sau amendă, iar dacă se va stabili că a încălcat Legea privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale (Legea nr. 67/2004), pedeapsa pe care o poate primi merge de la un an la cinci ani de închisoare.

Campanie "Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare"
 
Pentru informarea sălăjenilor cu privire la gesturile din perioada campaniei electorale care îi pot arde la buzunar ori chiar îi pot costa libertatea, poliţiştii, pompierii şi jandarmii din judeţ s-au implicat în promovarea Campaniei de informare şi conştientizare a cetăţenilor „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”, demarată de Ministerul Administraţiei şi Internelor la nivel naţional. "Pe lângă constatarea contravenţiilor şi infracţiunilor din sfera electorală, până la finalizarea campaniei electorale, aceştia vor distribui cetăţenilor 4000 de pliante şi vor afişa, atât în locuri cu un aflux mare de populaţie, cât şi în incinta secţiilor de votare, 1000 de afişe care conţin mesajele campaniei", se arată în comunicatul IPJ.

Rămâi pe zalau.adevarul.ro pentru a afla cele mai interesante informaţii din Sălaj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite