Primăvara dezmorţeşte sectorul construcţiilor. Vezi unde se fac cele mai multe case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai mult se construieste în Zalău
Cel mai mult se construieste în Zalău

Numărul autorizaţiilor de construcţie eliberate în cursul lunii februarie a crescut cu peste 42 la sută faţă de luna precedentă şi cu aproape 4 la sută faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Paradoxal, cel mai mult se construieşte în mediul rural.

Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică, în luna februarie 2012 au fost eliberate 27 autorizaţii de construire pentru clǎdiri rezidenţiale, mai mult cu  42,1 la sută faţă de  luna precedentă. În mediul urban, au fost eliberate 13 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, ceea ce reprezintă puţin peste 48 la sută din total, adică mai puţin de jumătate. Dintre construcţiile demarate în oraşele judeţului, 11, adică peste 84 la sută, sunt în Zalău.
Autorizaţiile eliberate în mediul rural reprezintă  51,9 la sută din autorizaţiile pe total judeţ. Cele mai multe autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale în mediul rural au fost eliberate de Consiliul local al Comunei  Crişeni – trei autorizaţii. 

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a crescut şi faţă de luna corespunzǎtoare din anul precedent, creşterea  fiind reflectată numai în mediul urban (+116,7 la sută), în timp ce în mediul rural numărul autorizaţiilor a scăzut (-30,0 la sută).

 În primele două luni ale acestui an au fost  eliberate 46 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu  8,0% faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent. Din acestea, 60,9 la sută au fost eliberate în mediul rural. Localităţile la care s-au înregistrat creşteri mai mari ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent, au fost: Zalău (+8) şi  Meseşenii de Jos (+3). Scăderi mai mari ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale s-au înregistrat în localităţile: Bobota (-4), Hereclean şi Nuşfalău (-3).


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite