Primarul promite: "Anul acesta nu se va majora preţul gigacaloriei facturat populaţiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul unei gigacalorii rămâne 170 de lei cel puţin până la sfârştiul acestui an
Preţul unei gigacalorii rămâne 170 de lei cel puţin până la sfârştiul acestui an

Eliminarea subvenţiei de 45 la sută din valoarea combustibilului folosit în producerea de energie termică, suportată până acum de la bugetul de stat, nu va duce la majorarea preţului gigacaloriei facturat către populaţie. Cel puţin nu până la sfârştiul acestui an. Asta a promis, ieri, primarul Radu Căpîlnaşiu, care spune că diferenţa va fi asigurată la de la bugetul local.

Preţul gigacaloriei facturat către populaţie este în Zalău de 170 de lei şi este valabil de la 1 ianuarie 2011, când a fost majorat de la 130 de lei. Preţul de cost al gigacaloriei produse de Uzina Electrică şi transportat până la clienţi de RFV Distriterm este, însă, de 537 de lei, diferenţa trebuind să fie acum suportată exclusiv de bugetul local.

"Mă bucur că nu avem foarte multe persoane în sistemul centralizat. Pentru că şi aşa presiunea asupra bugetului local este uriaşă", a declarat, în acest context, primarul.

Deputatul PNL Mirel Taloş susţine, însă, că mai devreme sau mai târziu, "prin anularea subvenţiei de 45 la sută, factura la încălzire va creşte cu cel puţin 60 la suta, iar n unele cazuri va ajunge să se dubleze sau chiar să se tripleze". El mai spune că această măsură, adoptată de Guvern ca urmare a unui memorandum încheiat cu FMI, va duce la desfiinţarea sistemului centralizat de termoficare.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite