Primarii din Sălaj nu răspund petiţiilor online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici un primar din cei 61 câţi sunt în judeţ nu a răspuns sesizărilor postate de cetăţeni pe site-ul www.domnuleprimar.ro.De la începutul anului 2006 şi până astăzi, 32 de sesizări adresate primarilor din Zalău, Cehu Silvaniei, Şimleu şi Sâg au fost postate pe site-ul domnule primar.ro.

Sălăjenii care nu au timp să meargă în audienţe la primarii localităţilor unde trăiesc au încercat să comunice cu edilii prin intermediul site-ului www.domnuleprimar.ro. Din 2006 şi până în martie 2011, au fost înregistrate 32 de sesizări pe acest site, cele mai multe, 22, fiind adresate lui Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău. Florian Bonţe, primarul comunei Sîg, ar fi trebuit să răspundă la şapte mesaje trimise de cetăţeni, Varga Andrei, prim edilul oraşului Cehu Silvaniei, la două, iar omologul său din Şimleu, Septimiu Ţurcaş, la o sesizare.
Cu toate acestea, potrivit datelor postate pe site-ul dedicat problemelor de administraţie, nici un primar nu a răspuns mesajelor venite de la cetăţeni.
Varga Andrei, din Cehu Silvaniei, ne-a mărturisit că a aflat abia astăzi, de la reporterul „Adevărul de Seară” despre existenţa acestui site, aşa că nu avea cum să răspundă celor două sesizări – una legată de calitatea precară a site-ului primăriei, iar cealaltă referitoare la soarta câinilor vagabonzi din cel mai mic oraş al judeţului.
Primarul din Şimleu, Septimiu Ţurcaş, ştia de existenţa site-ului, şi spune că îl mai verifică din când, dar pur şi simplu nu a văzut mesajul unui şimleuan, care se plângea de starea proastă a mai multor străzi.
Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului, nu a putut fi contactat astăzi, dar viceprimarul Daniela Coţa a ţinut să precizeze că reprezentanţii municipalităţii nu au răspuns celor 22 de sesizări de pe www.domnuleprimar.ro, deoarece primăria are propriul site unde zălăuanii pot trimite mesaje, care primesc răspuns în timp util.

Vecinii sunt mai comunicativi


Pe de altă parte, primarii din judeţele învecinate s-au dovedit mult mai comunicativi decât cei din Sălaj. Campionul absolut este Sorin Apostu, de la Cluj, care numai în ultima săptămână a răspuns la 74 de sesizări. Din 2005 şi până astăzi, şi edilii din oraşele bihorene au trimis 406 răspunsuri cetăţenilor, iar colegii lor din Maramureş 123. Mai apropiaţi de omologii lor din Sălaj sunt primarii sătmăreni, care au răspuns la numai trei sesizări, din totalul celor 37 primite în ultimii şase ani.

Cifră
32
de sesizări au fost postate de sălăjeni pe site-ul www.domnuleprimar.ro

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite