Primăria vrea să taie copacii din faţa Clădirii Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copacii din faţa Clădirii Transilvania urmează să fie tăiaţi
Copacii din faţa Clădirii Transilvania urmează să fie tăiaţi

Primăria Municipiului Zalău le-a pus gând rău coniferelor şi castanilor ce umbresc parcul din faţa Clădirii Transilvania. Primarul Radu Căpîlnaşiu a anunţat luni, 24 octombrie, că aceştia urmează să fie tăiaţi, în primul rând pentru că acoperă clădirea monument istoric, iar în al doilea rând pentru că nu se potrivesc... în peisaj.

"Vor trebui tăiaţi copacii din faţă în primul rând pentru că maschează superba clădire, dar şi pentru că într-un spaţiu atât de mic nu se justifică existenţa unor copaci de talie atât de mare", s-a justificat primarul Radu Căpîlnaşiu.

Anunţuş tăierii copacilor vine şi în contextul în care o parte a Clădirii Transilvania urmează să fie reabiliată printr-un proiect în valoare de peste 10.000.000 de lei finanţat de primărie în cea mai mare parte din fonduri europene. Potrivit explicaţiilor primite de la Ramona Butcovan, funcţionar în cadrul primăriei, prin acest proiect, pentru care a fost semnat deja contractul de finanţare, urmează să fie reabilitat în întregime corpul C al clădirii (partea dreaptă), dar şi să fie restaurată sala fostului Teatru orăşenesc, mai cunoscut zălăunilor ca şi Cinema Libertatea. "Va fi refăcută inclusiv pictura murală, unică în Zalău", precizează Ramona Butcovan, adăugând că pentru a asigura accesul tuturor în viitoarea sală multifuncţională a oraşului va fi montat acolo un lift şi o placă liftantă.

De asemenea, în spatele clădirii va fi construită o toaletă publică având mai multe cabine.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite